Supermercado noruego Benalmádena

Hyllene er fulle av dagligvarer som er sirlig gruppert etter varetype, stablet i hyller og på bord. Varene er priset på spansk og engelsk, og alle prisene er oppgitt i norske kroner. Egentlig er det ikke ordentlige varer, men emballasje som elevene på fjerdetrinn har samlet inn og rengjort. Og alt dette har de gjort for at vi skal øve på å handle. Vi skal få en sum, hoderegne og se hva man får for pengene. Vi skal betale og gi igjen veksel. Vi leker butikk, og lærer masse!

Spent lærer, Ingvild Augestad Syversen, og spente elever venter på innrykk av kunder på åpningsdagen, Men først skal rektor klippe over det røde båndet og erklære butikken for åpnet!

Alle plakater og merkinger er laget på både norsk, engelsk og spansk, og matematikk er selvfølgelig en stor del av dette prosjektet, som vi dermed kaller et tverrfaglig prosjekt.

Kom innom!

Butikken holder åpent på onsdager kl. 9.30 til kl. 11.00. eller etter avtale. Det er fjerdetrinn som er de ansatte i butikken, deler kassaoppgavene, og holder orden. Ved inngangen sitter banken og gir deg en sum kroner du kan handle for. Småskolen synes det er veldig gøy, og til og med mellomtrinnene har spurt om de får lov til å komme en tur. Spesielt gøy er det om det kommer en voksen, en lærer eller foresatt, som vil handle litt. Første- og andretrinn er allerede igang med å lage handlelister – på spansk, norsk og engelsk.

DSC_0131

Åpnet av rektor

Under åpningsseremonien på onsdag, kom selveste rektor og klippet over det røde båndet. Straks hun erklærte butikken for åpnet, ble hun nesten rent over ende av elever som ville inn og se. Denne dagen var det bare lov til å se, og ikke røre for andre klasser på skolen. Bare fjerdetrinn fikk prøve butikken sin selv, imens noen var seddelklippere og lagde noen flere penger.

Veldig ivrige elever løp nesten rektor overende så snart hun hadde klippet over snoren.

Nå ønskes alle (elever, lærere og foreldre) velkommen , slik at det går an å leke skikkelig butikk – og vi kan lære masse!

PS: Etter du har handlet, vennligst sett varene på plass i hyllene der du fant dem. Vennlig hilsen betjeningen.

Første handledag fikk 4. klasse prøve ut butikken sin selv. Å jobbe i kassa på en butikk er en krevende tellejobb som krever konsentrasjon!

BLACK Friday

I morgen, fredag 15/11 kl. 11:30 – 12:00 er det Black Friday med 50% på alle varene – så får vi jobbet litt med prosentregning også!