EN SKOLE I VAKKER, SPANSK ARKITEKTUR 
DESIGNET FOR LÆRING

DSC_0012

Fasiliteter

Høsten 2006 flyttet Den Norske Skolen, Malaga inn i sitt nye skolebygg i Arroyo de la Miel, Benalmádena. Den har senere blitt ombygget for å romme flere elever. Skolen har mange spesialrom og fasiliteter som kommer alle elevene til gode.

ROM FOR LÆRING
TILPASSET ALLE FAGOMRÅDER

Undervisningsrom

DSC_0100

Alle undervisningsrommene er lyse, trivelige og har aircondition. Rommene har bredbåndstilknytning, projektorer og AppleTV-fasiliteter. Skolen har syv grupperom, noen tilknyttet klasserommene, og noen med tilgang fra fellesområdene. Naturfagsrommet ble nyinnredet i 2019, og har alt man trenger for biologi og kjemi, og et eget låst avlukke til kjemi-lagring. Det er også egne fagrom for håndverksfag. Kunst & Håndverksalen er utstyrt med symaskiner. Musikkrommet/kultursalen har gitarer, ukuleler, piano, keyboard, trommer og diverse akustiske instrumenter. Det finnes tangenter som kan direktekobles til iPad for å komponere musikk i Garageband.

Kantine

DSC_0001

En bemannet kantine sørger for sunn og god lunsjservering hver dag. Elevene spiser sammen med lærerne, og har faste bord de spiser ved. Bordplasseringen er slik for at ingen skal føle seg utenfor, man skal bli kjent på tvers av trinnene og slik at alle har noen å spise sammen med.
Det blir servert en varmrett, brød, pålegg, salat og tilbehør. Det finnes to drikkefontener som sørger for ubegrenset tilgang til friskt drikkevann. Kantineordningen er en frivillig ordning, men også de som velger medbragt mat, spiser i kantinen på anvist plass.

Bibliotek

Bibliotek

Biblioteket inneholder bøker for barn og ungdom, men skolen benytter i tillegg digitale bøker i appen Skolen fra Kappelen Damm. Biblioteket ligger ved hovedinngangen, har utstillingshyller og en monter der man kan se forskjellige elevarbeider.

Teknologirom (MacLab)

maclab

Valgfag teknologi og design tok i bruk skolens nyinstallerte MacLab våren 2020. Alle elever på Den Norske Skolen, Málaga har tilgang til maskinene. På teknologirommet er det utstyr for koding av roboter og styringsverktøy og designprogram for 3D-print. Valgfag Medier og kommunikasjon bruker macene til skriving, filmredigering og fotobehandling. NB: Hvilke valgfag skolen tilbyr, varierer fra år til år. Les mer om programmering på Den Norske Skolen, Málaga HER.

Uterom

DSC_0104

Under den spanske sola, er det deilig å være ute. Uteplassene har benker som benyttes flittig blant annet når det arbeides i grupper. Lekeområdet er nylig oppgradert (2022) og har klatrestativ og sklie, og fire bordtennisbord. Ballbingen er overbygd og har nytt, godt dekke som er avmerket for ballspill. Det velfylte utstyrsrommet har trampetutstyr, baller, tau og ellers alt man trenger i kroppsøvingsfaget og annen fysisk aktivitet. I løpet av våren 2022 ble også skolens egen padelbane ferdigstilt.

Kultursal

_MG_10193

I kultursalen finnes en fullrigget scene med mikrofoner, lyd, lys, trommer, piano og diverse band-instrumenter. I kultursalen får elevene utfolde seg under en rekke arrangementer gjennom året. Ungdomsskolens oppsetninger for valgfag «Sal og Scene», og andre kulturbegivenheter gjennom året får en flott, inspirerende og profesjonell ramme i kultursalen.