Fasiliteter

EN SKOLE I VAKKER, SPANSK ARKITEKTUR 
DESIGNET FOR LÆRING

DSC_0044

Fasiliteter

Høsten 2006 flyttet Den Norske Skolen, Malaga inn i sitt nye skolebygg i Arroyo de la Miel, Benalmádena. Den har senere blitt ombygget for å romme flere elever. Skolen har mange spesialrom og fasiliteter som kommer alle elevene til gode.

ROM FOR LÆRING
TILPASSET ALLE FAGOMRÅDER

Kantine

_MG_09981

En bemannet kantine sørger for sunn og god lunsjservering hver dag. Elevene spiser sammen med lærerne, og har faste bord de spiser ved. Bordplasseringen er slik for at ingen skal føle seg utenfor, man skal bli kjent på tvers av trinnene og slik at alle har noen å spise sammen med.
Det blir servert en varmrett, brød, pålegg, salat og tilbehør. Til drikke får elevene melk eller vann, og de får frukt eller yoghurt til klasserommene mot slutten av dagen. Det finnes to drikkefontener som sørger for ubegrenset tilgang til friskt drikkevann.

Trinn- og undervisningsrom

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alle undervisningsrommene er lyse, trivelige og har aircondition. Rommene har bredbåndstilknytning, projektorer og AppleTV-fasiliteter. I de yngste elevenes klasserom er det også SmartBoard. Skolen har syv grupperom, noen tilknyttet klasserommene, og noen med tilgang fra fellesområdene. Naturfagsrommet ble nyinnredet i 2019, og har alt man trenger for biologi og kjemi, og et eget låst avlukke til kjemi-lagring. Skolen fikk nytt teknologirom i 2020, med topp moderne utstyr for bla.a. koding og 3D print. Det er også egne fagrom for håndverksfag og musikk. Kunst & Håndverksalen er utstyrt med sløydbenker og symaskiner. Musikkrommet har gitarer, ukuleler og diverse akustiske instrumenter.

Bibliotek

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biblioteket inneholder bøker for barn og ungdom, men skolen benytter i tillegg digitale bøker i appen Brettboka. Biblioteket ligger ved hovedinngangen, og er hyggelig møblert med gode sofastoler. Biblioteket har utstillingshyller og en monter der man kan se forskjellige elevarbeider.

Teknologirom (MacLab)

DSC_0322

Valgfag teknologi og design tok i bruk skolens nyinstallerte MacLab våren 2020. Alle elever på Den Norske Skolen, Málaga er innom koding i løpet av skoleåret. Her lager elevene styringsverktøy og designer for 3Dprint. Les mer om programmering på Den Norske Skolen, Málaga HER.

Uterom

DSC_0433_510x200

Under den spanske sola, er det deilig å være ute. Uteplassene har benker som benyttes flittig blant annet når det arbeides i grupper. Lekeområdet har klatrestativer og sklie, fast oppspent volleyball-nett og fire bordtennisbord. Ballbingen er overbygd og har nytt, godt dekke som er avmerket for ballspill. Det velfylte utstyrsrommet har trampetutstyr, baller, tau og ellers alt man trenger i kroppsøvingsfaget og annen fysisk aktivitet.

Kultursal

_MG_10193

I kultursalen finnes en fullrigget scene med mikrofoner, lyd, lys, trommer, piano og diverse band-instrumenter. I kultursalen får elevene utfolde seg under en rekke arrangementer gjennom året. Ungdomsskolens oppsetninger for valgfag «Sal og Scene», barne- og mellomtrinnets morgensamlinger og andre kulturbegivenheter gjennom året får en flott, inspirerende og profesjonell ramme i kultursalen.