SPORT
Sport, lek og alvor – på alle nivåer

Triks og juksemakeri

Sport- og aktivitetstilbud

Sport, spill, lek og aktivitet er viktige ingredienser i manges hverdag. I Benalmadena finnes det kommunale tilbud og private klubber innen alle tenkelige sportsgrener. Sportsarenaene er også en glimrende arena for integrering, der man møter spanske jevnaldrende og har det gøy sammen med dem.

ET RIKT UTVALG IDRETTSGRENER
PÅ COSTA DEL SOL

122-polideportivo-municipal-ramon-rico-benalmadena-pueblo

Lett tilgjengelig

Det kommunale tilbudet, Muncipal Sports Benalmadena, er meget omfattende. Oversikt over alle aktivitetene og grenene finner du (også på engelsk) på kommunens nettsider www.pdmbenalmadena.es. Her finnes en søkemotor der du fyller inn barnets alder og ønsket sportsgren, så får du opp linker til alle de aktuelle treningene som kan passe. Den Norske Skolen, Malaga har elever som deltar på friidrett, håndball og fotball, for å nevne noe. Tidligere har vi hatt elever på ishockeylaget (ja, det finnes en ishall) og elever som satser innen Golf. Det er et stort antall Golfklubber og tennisklubber med fantastiske faciliteter. Golf, Yoga, Flamencodans, Zumba, forskjellige treningspass og Padel er populære tilbud som både voksne og barn tilknyttet skolen benytter seg av.

Hjelp med innmelding

For å være med på trening, må elevene meldes inn i en klubb. Ved skolestart tilbyr Den Norske Skolen, Malaga bistand med innmelding av elever. Det blir arrangert informasjonsmøter der det praktiske rundt innmelding er ett av temaene. Kontoret mottar også jevnlig brosjyrer om idrettstilbudet fra kommunen.

Surfing 5

Liga og lek

De som har ambisjoner om å bli virkelig gode, kan absolutt finne inspirasjon på et spansk lag. Konkurranseinstinktet, særlig innen ballspill, er stort i Spania. Lagene er delt inn etter alder og divisjoner. Også de yngre lagene har fokus på å samle de beste spillerne og vinne sin liga. For å få spille i de høyere divisjonene må man gjerne prøvespille for laget, og det er strenge krav til oppmøte på treninger og kamper. Man må ha spillerlisens for for å spille på et høyere nivå.
Hvis man heller ønsker å spille ball for å ha det gøy, finnes det også lag med lavere ambisjonsnivå man kan være med i!

Aktiviteter på skolen

Hvert år blir det også som regel tilrettelagt et aktivitetstilbud etter skoletid ved Den Norske Skolen, Malaga. De siste årene har foreldrene ved skolen arrangert fotballtreninger, håndball, innebandy, hiphop og allidrett. Tilbudet avhenger av etterspørsel og tilgang til trenere blant ansatte og foreldre, og starter opp noen uker etter skolestart.