Stranddag med bli-kjent-aktiviteter

En deilig aktivitetsdag dag på stranden hører med når Den Norske Skolen, Malaga starter opp et nytt skoleår. Hele 42 av elevene er nye for året, så godt med tid er satt av til bli-kjent-øvelser. Denne dagen er derfor en viktig dag, til tross for lave skuldre og lett overkommelig aktivitetsnivå. -Vi tar oss tid til å finne ut av det med hverandre!

Strandgeneralene Marie og Johan møtte tidlig opp og monterte to store party-telt slik at de yngste elevene kunne slå seg ned i skyggen. Volleyballbane stod også klar til bruk, og et mystisk område var sperret av på stranden.. – Der får dere ikke være, sa strandgeneral Marie, hemmelighetsfullt.

En god lekeøkt med demningsbygging, litt bading, ballspill og sanking av små, hissige brennmaneter, gikk unna i en fei. Sola var snill og gjemte seg litt, og vinden strøk svalt over svette nakker, slik at det ble levelig å løpe. Innrullet i sand etter akrobatiske øvelser var det lov å duppe seg litt klassevis. Skolen hadde, i tillegg til egen livredderkompetanse, leid inn en ekstra livvakt som fulgte med på dem som våget seg uti.

Årets strandslottkonkurranse hadde fått en ny vri i år. To på laget skulle løpe og velge plass, og to ble plukket ut til skattejaktgraving! På det mystiske, avsperrede feltet lå det nemlig gjemt tolv doruller nedgravd i sanden. Inni rullene sto det skrevet årets tema for konkurransen.

Det ble heftig aktivitet en stund, og fire lag fant rullene og kom igang. Det viste seg at stranddag-generalene hadde vært litt for flinke til å grave ned hintene, så etter en liten stund ropte Marie temaet til resten av elevene: -Årstider! -Lag noe som symboliserer årstidene!

Estetikk, samarbeid og kreativitet

Det er noe eget ved sånne aldersblandede grupper. Under ledelse av tiendetrinn kom alle hendene i sving, både de store og de små. Alle gruppene var flinke til å samarbeide og man fikk bidra med både ideer, materialsanking og utforming.

Det ble laget mye kreativt! Et par snømenn, soler med og uten solbriller, palme og juletre, relieffinspirerte årshjul med sukkerstrø som snø, og ekte, grønne blader på trærne. En gruppe hadde laget en Magnum iskrem, og den originale ideen var det nok som sikret dem den gjeve seieren: -Vi har fulgt kriteriene til punkt og prikke, forsikret jurien med lærer Petter i spissen. -Denne gruppa har jobbet godt både samarbeidsmessig og kreativt. I tillegg har vi vektlagt utførelse og estetikk, og her var denne gruppa klart best, konkluderte han. Jubelen var stor da vinnergruppa fikk følge med rektor til chirringitoen for å kjøpe ekte iskrem som ikke var laget av sand.

Gruppelederne på tiendetrinn var trygge og omsorgsfulle med gruppene sine, og var stolte over resultatene, alle som en.