Sniktitt inn – i kantina

Det er mandag morgen, og vi stikker innom kjøkkenet. Der finner vi to flinke damer som kutter grønnsaker til dagens varmrett: Blomkålsuppe. På skolen vår har vi tilbud om kantine, slik at de som vil kan få et varmt måltid hver dag. Man kan også velge en grov baguett, eller salat, om dagens rett ikke faller i smak.

Elevene får friske grønnsaker, kokt skinke, ost, smør og leverpostei - hver dag, i tillegg til varmretten.

Skolen bestreber å tilby en meny med sunne alternativer, kjøtt fisk og grønnsaker. Vi ønsker at tilbudet skal være lavterskel, og forsøker å holde prisene nede, uten at det går på bekostning av kvalitet og variasjon. 

I kantina vår, tar vi maten på alvor. Den er frisk og det finnes alltid sunne alternativer. Det er litt sånn med elevene våre, som det er med oss alle, at vi liker forskjellige ting og vi kan gå litt matlei iblant? De som leverer egenerklæring får tilpasset meny etter allergier.

Tilbudet er frivillig, og de som vil kan ta med egen mat akkurat som i Norge.

PS: Vi heier på tilbudet vårt, og kjøkkenjentene våre, så vi gir dem litt framsnakk i dag, der de står og forbereder hjemmelaget blomkålsuppe. Tidligere elever som kommer på besøk, sier ofte at noe av det de savner mest, er kantina!

Det er nye blomkål som skal kuttes. På kjøkkenet hos oss brukes det råvarer i maten.
Purre, grønnsaker og krydder til oppkok. Det blir god kraft.
Dori og Maria i full sving på kjøkkenet.