Rent vann er ingen selvfølge

Det er kickoff i kultursalen for mellomtrinnet. Susanne og Lene byr på seg sjøl, og har laget en video. Storyen i videoen starter med at jentene leker med vann og får tilsnakk av en lærer, som sier at de ikke skal sløse med vannet.

-Det kan gå tomt, sier læreren. -Gå tomt? Jentene stirrer inn i slangen, og skjønner ikke hva læreren mener.. Det er jo alltid vann i denne slangen her. Hvor kommer dette vannet fra egentlig?

Plutselig forandrer verden seg, og når jentene kommer til seg selv ligger de i en tørrlagt steinrøys i stekende sol. De er slappe og tørste, men finner ikke vann. De leter til de ikke orker mer. Til slutt er de så svake at de velger å drikke tisset sitt..

-Og i dette øyeblikket fikk temaet vann elevenes fulle oppmerksomhet!

Bærekraft – med fokus på vann

Hele denne uka skal dreie seg om bærekraftig utvikling, og temaet vi skal lære igjennom er vann. Ungdomstrinnet har løst opp hele timeplanen og skal jobbe på tvers av trinn. Barne- og mellomtrinnet beholder fagoppdelingen, men tilpasser mye av undervisningen rundt temaet vann. Det skal leses, oversettes, intervjues, skapes og forskes i alle fag.

-Hvor kommer vannet fra, hvordan fungerer vannets kretsløp? -Er det like mye vann overalt, eller finnes det mennesker som er så tørste at de drikker sølevann og blir syke? Hva bruker menneskene vann til i verden, og er det noe vi kan gjøre for å ta bedre vare på vannet på jorda? Hvorfor må vi spare på vannet, vi som har så mye? Disse spørsmålene, og mange dertil, skal vi jobbe med denne uka til ende.

Hjemmelaget film - Susanne og Lene er så tørste, men det finnes ikke vann..
Ungdomstrinnet har løst opp timeplanen for å få full fokus på det tverrfaglige denne gangen. På tvers av trinn.
Norskeskolen