Sjokoladefabrikken i Mijas

En liten juletur til sjokoladefabrikken. 5. & 6. trinn på sjokoladeworkshop i mayan monkey i Mijas pueblo. Først fikk elevene høre historien om hvordan sjokolade blir til. Inne På fabrikken fikk elevene lage tre sjokoladeplater hver som de pyntet med valgfri topping.

Lunsjtid i idylliske Mijas Pueblo. Elevene hadde med seg smurte baguetter fra skolens kantine.

Et eldorado av prøvesmaking

En times lang workshop der man lager sin egen sjokolade: Elevene på 5. og 6. trinn følte nesten de var på besøk hos selveste Willy Wonka, og sang “Ompa Lompa” sangen imens de arbeidet, forteller kontaktlærer Dorien Lid.  Skolen hadde kjøpt “Action-packed hour-long workshop” på sjokoladefabrikken i Mijas, “Mayan Monkey”. Her lærte de først litt historikk og teori om hvordan sjokolade blir til, og de fikk se hvordan man lager dyppet frukt, trøfler og konfekt. Etterpå fikk de lage tre, store barer hver med sin egen sjokolade. De kunne velge mellom mørk, lys og hvit sjokolade og utallige varianter med topping. -Topping ble populært som forrett til lunsj, forteller Dorien. Prøvesmaking av hjemmelaget sjokoladedrikk var også et veldig populært innslag.

-I vente på at sjokoladeplater skulle bli ferdig, hilste vi på eslene i Mijas Pueblo, forteller Dorien. -På bussturen hjem var sukkerrusen på vei ned, så flere elever sovnet. Det passet ikke helt med mattetime med elever i en slik tilstand, så vi koste oss videre med sjokolade og julefilm etter utflukten. -En veldig fin dag, med fine elever og fantastiske lærere, konkluderer Dorien, etter dette som må være ett av julens høydepunkter for den heldige elevgruppa.