Juleverksted

I dag er noe av det vi lager på skolen vår temmelig hemmelig. I dag er det nemlig juleverksted på den Norske Skolen, Malaga! Den spesielle gaven til mamma, pappa eller kanskje til bestemor og storebror skal kanskje lages i dag. Flittige små hender får boltre seg i glanset papir, filt, lim og maling. Dagen ble åpnet med en liten, vakker adventsstund ledet av 1. – 2. trinn. Solosang, dikt og lystenning, etterfulgt av noen vitser som fikk salen til å riste av latter, satte stemningen for årets nissedag.

I skolens største klasserom er det bakestasjon. Der lages det deilige havre- og kokosboller, dette etter en god tradisjonell oppskrift som ikke krever steking. Seig deig knas og trilles før fingrene slikkes rene. Det blir noen runder med håndvask før røde kremmerhus fylles med søte herligheter. Disse smaksbombene overlever antagelig ikke dagen, så ikke forvent for mye der hjemme angående smakingen. -Den tar vi ansvar for selv.

Julepynt- og gavestasjoner

Selveste julestjerna blir til under Lindas veiledning. En gruppe danske jenter fra Bifrostskolen er i full gang med papirruller og stifter. Denne danske skolen holder til rett over veien for oss, og de er ikke så mange elever. Vi inviterer dem hvert år til juleverksted og de blir alltid så glade for å få være med. I år har danskene ti elever fra 1. – 7. trinn som kunne være med oss på juleverkstedet.

Vibekes stasjon tar ansvar for julekortene som kanskje snart skal sendes til Norge. Eller kanskje du får et av dem festet på pakken din? Oscar har laget en pakke til mamma, og vil feste et kort på den. -Jeg gleder meg veldig til å gi den, for det er første gangen jeg har laget egen pakke til jul, forteller han, men røper ikke hva som er inni.

Julekuler med reinsdyr på får man lære hvordan man lager på Margrethes stasjon. Dette er et godt eksempel på hvordan man veldig enkelt kan lage noe dekorativt til jul.

Julekongler blir pyntet med Mette S. og Wenche som kreative veiledere. Her må elevene være ytterst forsiktige, for når man jobber med gullmaling på sprayboks kan malingen fort lande både her og der! Konglene blir gyldne i et rom med strenge regler og åpne vinduer. Lakklukta river litt, men den fjerner sikkert også forkjølelse, sier lærerne og ler. Konglene ser ut som de er «kjøpt på El Corte Ingles», så proft blir det.

På en egen bemannet pakkestasjon får elevene hjelp til å pakke inn julekunsten sin så ikke de hjemme får se. De beste julegavene er jo som kjent de man lager selv. -Kanskje er du en av de heldige som står på elevnissenes gaveliste?

 

Julevitser fortalt av entertainerne på scenen i dagtidlig:

«Kan jeg få hund til jul? Nei i år blir det ribbe som vanlig»

«Mamma, mamma, vi må ringe julenissen med en gang!

Hvorfor det?

Du må fortelle ham at jeg ikke ønsker meg bilbane allikevel.

Men du har jo ønsket deg det i hele høst?

Jada, men det står en helt ny bilbane innerst i kjellerboden!»