En “Best i Test” Julefest

Helt fra de aller første spede tonene på latin, gjennom heidundrende danseoppvisninger og imponerende solistnumre. Årets juleshow med elever fra Den Norske Skolen, Malaga leverte så til de grader!

Jul med din ville glede og litt melankoli

Julestemningen satt fra første nummer, der to solister fra barnetrinnet stod alene på scenen og fremførte vakker en latinsk julesang “Vitae Lux”  med vakker guttesopran og saksofon. Hver gang et barn velger å synge solo, er det like sterkt og imponerende.  “I en natt” var neste nummer, med enda tre nydelige soliststemmer..  Så mistet vi tellingen. -En etter en tok elevene mikrofonen. Duetter og soloer ble fremført med overbevisning og stemmeprakt, og publikum satt tent som julelykter mot julekvelden, med varme hjerter og strålende ansikter.

Språk og nasjonalitet var årets store tema og røde tråd gjennom forestillingen. Hvert trinn fikk utdelt et land de skulle plukke et juleinnslag fra. 1. – 2- trinn fikk Norge, 3. – 4. trinn fikk Spania, 5. – 6. trinn fikk Sverige, 7. trinn fikk USA/England, og ungdomsskolen sto fritt til å velge en egen plan. Spesielt sterkt og stødig sto fremførelsen av Maria Menas vakre “Home for Christmas” og “La Marimorena” som fikk vist frem noe av det beste vi har fra Norge og Spania. 3. og 4. trinn fremførte også et juleskuespill som forteller hvordan tradisjonene er her i Spania.

I dag fikk alle en flott mulighet til å vise frem artisten i seg, og gjorde det med overbevisning!

Stilig og profesjonelt

For at det skulle bli plass til alle de foresatte i kultursalen, og for at forestillingens mange sceneskift skulle kunne gjennomføres uten kaos, ble det bestemt at artistene skulle oppholde seg “Backstage” slik ekte artister bør og gjør. Dette har skolen også tidligere gjennomført med suksess. Under øvelsene denne uka fikk elevene se hverandre opptre, og på selve julefesten var det de voksne sin tur til å se forestillingen. Med dette ble rammene stilige og nesten litt profesjonelle, og det var lettere for artistene våre å skinne.

En ekstra takk til musikklærerne Mette Simensen og Ørjan Rasmussen som akkompagnerte på keyboard og gitar, og til koordinator Hilde Rasmussen for den flotte jobben hun har gjort med å skreddersy klassenes utvalgte sceneinnslag, øve og støtte elevene gjennom øvingene. Takk også til Stefan som kom innom bare for å spille trekkspill og bass for oss. Men viktigst av alt: Et kjempestort tusen takk til alle artistene våre!

Etter litt tradisjonell gang og sang rundt et tent juletre, til toner fremført av Rektor Bjarte Buen på keyboard, kom endelig også julenissen! -Det er pappan min, var det en som ropte… Men det går vel ikke an?