Kokkekamp – med egenkomponerte menyer

Så klart en ekte kokk stiller med egenkomponert meny når han skal ut i konkurranse! Mat- og helselærer Agrin lot det være opp til gruppene selv å bestemme hva de skulle ha på menyen under mandagens store kokkekamp på sjettetrinn. -Et stort utvalg i råvarer ble kjøpt inn til konkurransen, og underveis i kokkeleringen var det trangt på bordene. Det skulle lages nok mat så alle fikk en porsjon hver, i tillegg til dommernes tallerkner.

En komplett meny skulle bestå av hovedrett og dessert. Kriteriene som var viktige for å få poeng var smak og konsistens, men også at maten skulle se presentabel og innbydende ut. Pent danderte og pyntede retter og desserter ble visuelt vurdert  før dommerpanelets glupske ganer og fininnstilte smakssanser fikk nyte vurderingsarbeidet.

Imens dommerne sloss med vanskelige nyanser angående smaker og konsistenser, hadde kokkelagene etterpålag med all den deilige maten de hadde laget. Fornøyde med egne resultater kunne de kaste seg ut i rydde- og vaskearbeidet med mette mager. Samarbeidsevner på kjøkkenet, rydding og renhold ble også tatt i betraktning an kjøkkensjefene Agrin og Vibeke. Årets kokkekampvinnere vil bli annonsert i neste uke, når panelets poenger og bemerkninger er summert..

-Lykke til, alle sammen. Dere har gjort en imponerende kjøkkeninnsats!