Klar, ferdig, kok!

Hvis man arbeider på et kjøkken, vet man at der må man prestere under tidspress. Planlegging og oppgavefordeling er viktig, om man skal tilfredsstille kundene. Lærer i mat og helse, Susanne Cano Fältskog, utfordret elevene sine hvert år med å engasjere til kokkekamp!

Gaute går grundig til verks i smakearbeidet.
Teriyaki er en veldig populær asiatisk rett, der det er viktig å smake til med spennende krydder.

Menyen på kokkekampen denne gangen hadde en tydelig asiatisk touch. Forretten var en lekker bruschetta, til hovedrett fulgte en kylling teriyaki med ris, og til dessert ble det servert frityrstekt banan.

Juryen, som fikk meske seg med den deilige menyen, var Hilde, Gaute og Daniel. Ryktene sier at Gaute spiste opp nesten all maten han fikk – begge rundene. (tolv tallerkener) “Vi må jo ta oppgaven på alvor når elevene hadde lagt så mye arbeid i dette”, forsvarte den stappmette læreren seg.

Alle de tre juriemedlemmene synes maten fra alle deltagende lag var god, og det var vanskelig å kåre vinnere. Både tidsaspektet, anretning (utseende) og smak spilte inn når vurderingsskjemaene fikk poengnoteringer i margen. Rektor Trude kom også innom for å smugsmake litt, og hun så veldig fornøyd ut der hun stod og mumset.

Elevene vet ennå ikke hvem som går seirende ut av konkurransen. Vinnere (av heder og ære) blir avslørt på torsdag.

Juriemedlem Daniel og smugsmaker Trude i aksjon. De ser ut til å kose seg med oppgaven.
bruschetta er både enkelt og vrient. De skal være både saftige, smaksrike og sprøe..
Elevene følger med på Daniel og Hilde som smaker og noterer. Kanskje for å skaffe seg tips til det straks er deres tur til å kokkelere?
Kokken Frida har tro på seier!
Norskeskolen