Postkontoret

Det er fredag og lang kø på postkontoret til 1. trinn. Tålmodighet og køkultur er første post på læringsveien, som leder bort til bordet der elevene blir ekspedert av postmester og kontaktlærer, Cathrine Fjeldly. Anelia har trukket kønummer 6, og venter pent på sin tur.

Anelia har kønummer 6

Kort eller brev?

Postmesteren holder orden på køsystemet, og viser nummeret til den som er nestemann. Det er Othelia. Hun er på postkontoret for å kjøpe seg et kort eller kanskje et brevark? Det er vanskelig å velge, for det er så mange fine farger. Valget faller på et blått postkort, som hun tar med seg til skrivebordet.

Leah Birgitte, Friden og Anelia skriver
Trekk et tall, og vent i kø. Nå hjelper vi nummer 3.
Anelia prøver å bestemme seg for hvilket kort hun skal kjøpe, og ser på prisene sammen med Postmester Cathrine.

Skrivebord

Ved skrivebordet sitter allerede Friden og Leah Birgitte, som skriver fine ord på kortene sine. Leah Birgitte skriver julekort, og hermer tekst fra et laminert setningskort med juletre på, der det står “God Jul”.

Friden velger seg et setningskort

Fine setninger

Friden har funnet et setningskort med fotball på, og skriver ordene derifra over på sitt eget kort. “Du er god til å spille fotball”. På kortet står allerede setningene “Du er kul” og “Du er rask”. Han har også tegnet fint på kortet, og skal sette på navn og adresse, men vil ikke røpe hvem som blir den heldige som skal få kortet i posten.

Det er ikke alt vi kan skrive selv, men med gode setningskort kan vi øve ved å herme.
Othelia vil srive til en hemmelig venn hun er glad i..

Priser og regning

Pengene elevene bruker er de samme som de brukte da de hadde læringsleken Pizzarestaurant. Det er penger nok til flere kort og brev, men de fineste frimerkene koster ganske mye. Henry og Friden teller og regner. Assistent Astrid hjelper til. Resten av pengene kan vi kanskje kjøpe noe annet med?

Henry og Friden skal kjøpe frimerker til brevene sine, og da må de regne litt.

Othelia vil skrive teksten på hjertekortet. “Jeg er glad i deg”. Det er hemmelig hvem som skal få dette kortet, men vi gjetter at det er en person som kommer til å bli veldig glad.

Skrivebordet fylles opp med ivrige brevskrivere. Liam, Henry og Bjørn Matheo skriver. Friden er ferdig og går tilbake til kontoret for å kjøpe frimerker.

Isak passer på at posten kommer frem. Han er nemlig postmann!

Postbilen kommer

Men pass opp! Her kommer postbilen! Postmann Isak skal kjøre posten fra kontoret til postkassene. Vi stopper opp og slipper han forbi.

Se her er postmannskiltet mitt!

Flaxlodd

Det er noe mer det går an å kjøpe på postkontoret her, nemlig flaxlodd. Det er assistent Astrid som selger de hjemmelagde flaxloddene. Madeleine, Leah Birgitte og Othelia hat kjøpt lodd og skraper ivrig.  For å få til et lag som kunne skrapes bort, blandet lærer cathrine Zalo med akrylmaling.

Flaxloddene er like fine som om de skulle vært "På ekte"
Vi leser tallene og ser.. det er tre like!
Vi har vunnet premie! Det er 40 kroner!
Anelia og Friden kjøper frimerker til kortene sine, og sender dem med posten.
Noen av kortene kommer kanskje i elevenes egne postkasser?

-Eller kanskje en heldig pappa, mamma eller bestemor får et kort? Det aller første vi har skrevet selv!

Norskeskolen