Leverte vinnertekst

Framtida Junior har hatt en skrivekonkurranse for ungdom. Tale Rasmussen fra Den Norske Skolen, Malaga leverte et sterkt og fint dikt, som viste seg å bli en av konkurransens vinnertekster.

Tid for ti er ein aksjon som presenterer utdrag fra ti nyere, nynorske bøker. I bøkene møter vi noen personar som er snille, og andre som ikke oppfører seg så bra. Tekstene i skrivekonkurransen skulle også omhandle nettopp dette; å definere det gode eller det vonde i oss. Snill eller slem? Skrivekonkurransen var for 10-13-åringer over hele Norge, arrangert av Framtidajunior.no og Foreningen Les, i forbindelse med med Tid for ti-aksjonen. De andre i klassen leverte også bidrag til konkurransen, men foreløpig er det bare Tale som er blitt publisert som en av vinnerne.

Ubevisst om skrivetalentet sitt

Oppgaven ble gitt i skolens regi, men Tale løste skriveoppgaven hjemmefra. Tale sier hun ble litt overrasket da hun vant.

-Jeg var syk denne uka, så jeg fikk en mail om hva jeg kunne gjøre hjemmefra i norsken. Egentlig skjønte jeg ikke oppgaven med en gang, men etter hvert fikk jeg skrevet noe og leverte det, sier Tale.

Dette må jo bety at du har et talent for skriving. Hva tenker du om det?

-Jeg vet ikke.

Har du skrevet mye før?

-Jeg skrev en del da jeg var yngre, historier og sånt, men så mistet jeg litt interessen for det. Jeg har ikke tenkt så mye over om jeg har et talent, men jeg sluttet fordi jeg ikke ville at andre skal lese. Dette diktet ble litt dypt og det er litt rart, sier Tale.

Kommer du til å skrive mer, nå når du ser at du får så gode tilbakemeldinger?

-Kanskje jeg vil skrive mer, men jeg må først finne ut av hva jeg føler med at andre skal lese det, smiler Tale.

 

Vi håper å høre mer fra vår talentfulle skribent, og vi har fått hennes tillatelse til å linke opp diktet.Tale valgte å skrive et dikt om mennesket som såpeboble. Du kan lese det gripende gode bidraget her:

https://framtidajunior.no/2019/04/10/ein-av-vinnartekstane/