Kreativ læring – samfunn, kunst og matte

De siste ukene har 3.-4. trinn laget alt mulig av pappesker og annet “verdiløst” materiale. Fotballspill og labyrintspill har man kunnet se i glassmonteret nede i inngangspartiet, mens klasserommet prydes av parkeringshus, bolighus, bowlinghall, bilvaskhall, kino, pizzarestaurant og alt mulig annet som elevene har brukt fantasien sin på.

Mattelek

Tirsdag 24. oktober var det tid for å leke med herligheten, og det var en fryd å se elevene boltre seg med biler og mennesker som rekvisitter i dette bymiljøet som de hadde skapt. Noen var opptatt med å gå rundt å bytte til seg ulike biler til sitt parkeringshus, mens andre heller ville jobbe videre på konstruksjonene sine, og tak, parker, hytter og gjerder ble lagt til i dette flotte miljøet. Kreativiteten blomstret og gleden var stor.

Noen gutter hadde plassert bilene i parkeringshuset så tett at de ble oppskrapt. Dermed så læreren sitt snitt til å få inn til regning i leken. Dersom dere må betale 1500 kroner for å fikse de 9 bilene, hvor mye koster det å fikse alle bilene da? Etter litt snubling innom 10.350 kroner, så kom de frem til at det måtte være 13.500 kroner.

Noen jenter hadde laget bowlinghall. Det kostet 5 euro for ett spill per person. Hvis det var 5 personer som skulle bowle måtte de betale 25 euro, og så fant de ut at det var det samme som omtrent 250 kroner.

Flott aktivitet i to hele timer var en flott avslutning på denne perioden med arbeidet med papp i kunst og håndverk.

 

Tekst og bilder ved kontaktlærer

Linda Sakseide