Kokkekamp

Som avslutning i mat- og helse besto 6. trinn ildprøven på fredag, gjennom matlagskonkurransen kokkekamp.  I  konkurransen fikk elevene bruke alt de har lært på kjøkkenet gjennom helet året, og endte opp med å servere velkomponerte menyer til to heldige dommere.

Monica og Malin bærer ut rettene som elevene har tryllet frem

Selvgjort og velgjort

Lærerne Monica og Malin bærer ut forretter og hovedretter, sprekkeferdige av stolthet over elevene sine. – De har gjort alt selv, sier Monica. De har bestemt selv hva de skal lage,  googlet og valgt oppskrifter og ingredienser, laget handlelister, handlet, forberedt seg og til slutt laget all maten.

-Elevene kunne velge om de ville lage forrett og hovedrett, eller hovedrett og dessert, sier Monica, og deler ut skjemaer som dommerne skal fylle ut. Det er assisterende rektor, Leif Arild, og 5. trinns lære Magnus som har fått den ettertraktede jobben denne gangen. -To grupper valgte dessert framfor hovedrett, forklarer Monica, og forteller hvilken gruppe som skal ha æren for de pent pyntede kuverttallerknene. Så starter serveringen.

Menyer:

Meny gruppe 1: Friterte kyllingnuggets med bakt potet til hovedrett, med ostekake med jordbær i glass til dessert

Meny gruppe 2: Flamberte kyllinggrillspyd til forrett, Spaghetti bolognese til hovedrett

Meny gruppe 3: Asiatisk kyllingsyppe med focaccia til hovedrett, og oreo milkshake til dessert.

To storfornøyde juriemedlemmer kom stappmette ned etter arbeidet var fullført, og leverte sine vurderinger. Både smak og utseende var viktige kriterier. (Hvem som hadde laget maten, fikk ikke dommerne vite før premieutdelingen.)

Lag tre tilbereder en av sine absolutte favoritter: -Oreo milkshake!
Ella og Serina i full sving på kjøkkenet.
Menyene hadde elevene satt sammen selv. Denne, med panert kylling og bakt potet med smakfulle sauser, ble veldig populær hos dommerne.
Lag to valgte å lage forrett og hovedrett. Dette flotte grillspydet er første rett, før..
.. en nydelig pasta bolognese ble servert som hovedrett.
Ostekake i glass med friske jordbær og sjokolade, med en touch av citrus var den beste desserten Magnus hadde spist siden han kom til Spania!
Oreo Milkshake ala gruppe tre: En forfriskende og smakfull avslutning
Gruppe tre hadde laget en fantastisk asiatisk kyllingsuppe med kokos og koriander.
En stolt kokk viser frem sine praktfulle grillspyd.

Og vinnerne ble

… (trommesolo) …

Gruppe 1: Ella og Serina!

De stolte vinnerne fikk hvert sitt forkle og en drikkeflaske i premie. Resten av de stolte kokkene hvert sitt glass med påskriften “stay cool” for sine fremragende prestasjoner. Mellom vinnerduoen og andreplassen skilte nemlig bare ett eneste poeng, og treddeplassen var også kun små marginer unna.

Den beste premien for alle var nok alle de fine ordene de fikk fra dommerne, som blant annet kunne fortelle dem ting som at “Dette var den beste bakte poteten jeg noen gang har spist” og “Den desserten var den beste jeg har smakt etter jeg flyttet til Spania”

Det var jentene som vant den store kokkekampen i år. Her har de fått sine velfortjente premier. Vi gratulerer! Menyen jentene serverte var: Friterte kyllingnuggets med bakt potet til hovedrett, med ostekake med jordbær i glass til dessert
Norskeskolen