Animasjonsfilm i kunst og håndverk

Stop Motion Studio appen er et spennende verktøy skolen bruker i Kunst og håndverk. Denne gangen er det syvendetrinn som lager animasjonsfilm, og temaet for oppgaven er Spania.

Det er fjorårets tiendetrinn som har snekret greenscreenkassene/ lightboksene elevene bruker når de filmer, og de fungerer supert. Malte bakgrunner, plastelina og tegnede figurer – elevene velger metodene selv når de finner sitt uttrykk.

-Nå tar elevene opptak til kortfilmene som redigeres sammen i iMovie neste uke, forteller Kunst- og Håndverk lærer Marie Cygnel-Sennerby. Som lokasjon har Sierra Nevada, et fjell der skolen avvikler sine skidager, inspirert flest elever. Bakgrunnene har elevene har malt selv, og definerer miljøet i filmscenene. Noen få elever lager film med stranden som sin bakgrunn.

Filmklippene skal videre hentes inn og redigeres i iMovie, der det under redigeringsprosessen legges på lyd og effekter.

Dette lærer vi:

– å bruke fargekontraster, forminsking og sentralperspektiv for å gi illusjon av rom i bilder både med og uten digitale verktøy

– å benytte kontraster mellom diagonale, horisontale og vertikale retninger i enkel komposisjon for å gi illusjon av ro og bevegelse

– å fotografere og manipulere bilder digitalt og reflektere over bruk av motiv og utsnitt