Til ørnefjellstoppen med den norske og den danske skolen

Til topps med danskene: I år inviterte vi den danske skolen med på tur til Ulvehytta og Ørnefjellet. De som ville kunne konkurrere til toppen, men det var helt greit å gå i sitt eget tempo isteden. Etter løpet, ble det leker og sosialt samvær.

Ørnefjellsløypa, veien fra bommen ved Santangelo Norte og opp til fjellet Calamorro, er på 4,8 km og går over 350 høydemeter. Det er en spenstig sportsprestasjon som forseres av elevene som velger å konkurrere om å komme først til toppen. Konkurranseinstinktet ble enda større i år, som vi i tillegg hadde danskene å konkurrere med.

Hele den norske og den danske skolen, fra første- til tiendetrinn, er med på tur. Det er ca 130 norske og 70 danske elever. De som vil ta det som en tur og rusle i et bedagelig tempo direkte til Ulvehytta får lov til det. Det er en litt kortere løype enn for de som skal konkurrere til toppen. Lærerne danner fortropp og baktropp for oppmuntring og trygghet underveis. Noen har tatt med seg kamera, og andre fanger insekter og plukker pinner, steiner, og kongler på veien, og hygger seg og er sosiale. Underveis i løypa har Foreldrenes Arbeids Utvalg (FAU) benket seg opp med saftservering, frisk frukt og motiverende heiarop.

Foto: Petter Tryggestad og

Nina C. Kaasin Simarud

Raskeste elever for de forskjellige alderstrinnene - gutter og jenter, norske og danske.

Premieutdeling

Årets vinnere av ørnefjellsløpet er:
1. – 4. trinn: Olav (DNSM) og Matti (Bifrostskolen)
5. – 7. trinn: Emilie, Frida og Daniel (DNSM) og Viggo (Bifrostskolen)
8. – 10. trinn: Emilie og Oscar (DNSM) og Elias (Bifrostskolen)
 
Årets aller raskeste elev, og vinner av vandrepokalen: Oscar (30:50)
Andreplass: Olav (30:54) Tredjeplass: Daniel (31:13)
 
Vi gratulerer!
Oscar på 10. trinn - Årets aller raskeste!

På et slikt skoleløp er det ikke bare om å gjøre å være raskest; Det kan også konkurreres om både idealtid og bestetid i konkurransegruppa. Noen har som mål å «perse» (slå sin egen rekord fra i fjor) For andre er det viktigst å løpe raskere enn kameraten eller å bli den beste i sin klasse.

Hvem som vant røper vi ikke nå. Det sparer vi til det skal være premieutdeling på den norske skolen til mandagen.

Fotoalbum fra Ørnefjellsmarsjen høsten 2023:

Film fra oppturen:

Norskeskolen