Språkcafé

Med hvite servitørskjorter og laminerte menyer står servitørene rake i ryggen og får siste instruks. Det er første og eneste dag på jobb, og oppdraget er ærefullt. Elever og lærere i kohort 1 – 4 har bestilt bord, og kundene renner inn, og geleides profesjonelt til pyntede bord. Med rykende fersk lasagne på menyen, baguetter, skinke og og smør. Og ikke minst desserter. Viktigste kriteriet i dag er at alt skal være på spansk. Dette er nemlig en ekte spansk språkcafé. Restaurante DNS.

Una mesa para cuatro? Muy bien, siga me. Restaurantspansken sitter ganske bra nå, for elevene har øvd godt. Det er lov å prøve og feile litt også, selvfølgelig. Tenke seg om, spørre og prøve på nytt. Men det sklir fint. Først tar servitørene opp bestilling på drikke. Det er litt vanskelig å vente i kø, men spansklærer Astrid Saxvig tar seg tid til å høre bestillingene ferdig.

-Tres sumos de melocotón, y dos de naranja, bestiller elevene. Læreren tar imot bestillinger på fersken- og appelsinjuice, og svarer i hele setninger og stiller oppfølgingsspørsmål. Så plasserer hun bestillingene på små hvite serveringsbrett så elevene får med seg alt. ¿Algo más? Nada más. Vale. Aquí tienes, sier hun. Så er det neste servitør sin tur.

Servitører klare til å "gå på jobb" får siste instruks av "sjefen".
Det ble en lærerik, hyggelig og smakfull lunsj, i autentiske kulisser.

Det blir litt tull med gafler og kniver, men det er jo bare fint. Vi lærer oss å si cubiertos, tenedor y cuchara. (bestikk, gaffel og kniv). Noen vil bestille mer drikke, men det er ikke mer enn én til hver, melder kjøkkenet. Det går fint for straks er det kake eller is til dessert.

Bli med på spans restaurant med 1. – 4. trinn: