spansk + norsk = sant

Vi har en venneklasse i Benalmádena Pueblo. Denne klassen var med 17. maifeiringen vår i fjor, og skal være med oss i år også! -Det har blitt en tradisjon at vi inviterer en spansk skoleklasse med oss i toget og til aktivitetene på skolen, forteller skolens 17. mai-ildsjel Linda Sakseide. Det er klasse 4E fra “CEIP Jacaranda” i Benalmádena Pueblo, og læreren deres Angela Farfán Morilla, som kommer. Angela er den spanske skolens språkkoordinator, og liker å jobbe med kultur, språk og integrering – akkurat som oss.

Klassene har sendt brev til hverandre, i tillegg til at de har møttes til lek og moro for å bli litt mer kjent. Her har ungene “Play-date” i en park bak skolen i Benalmádena Pueblo. De skal møtes enda en gang før nasjonaldagsfeiringen, og da skal spanjolene prøvesynge en norsk 17. maisang de kanskje skal synge i toget?

 

Alle som vil kan være med 17. mai

Elever, familier og gjester møtes utenfor kirka etter høytidsgudstjenesten, og blir med i toget.  -Her kan alle som har interesse av å være i det norske miljøet på denne dagen delta. Det er nok ekstra fint for de norske barna som er på ferie i Spania, de som ikke har begynt på skolen ennå, eller som kanskje går på en internasjonal ell

er spansk skole, fortsetter hun. – Etter underholdningen i sentrum, blir de spanske elevene med opp på skolen til tradisjonell feiring med kaker, is og brus, -akkurat som det seg hør og bør på 17. mai, forteller Linda. Alle som vil kan bli med dit også, slik det er i Norge.

Det blir både fotball, potetløp, styltegåing og fiskedam for barna. Muligens også sekkeløp?  Det er lærerne som bestemmer hvilke leker de vil ha, og kjøper inn premier. -Dessuten vil noen av lærerne stille seg frivillig opp til å bli kastet våte svamper på! (Linda lover å være skyteskive) -Kanskje du er den som treffer læreren midt i planeten/fleisen? Dette var superpopulært blant de spanske elevene i fjor.

Linda lover å være blink for svampen i år også. På denne posten ble det kastet mange klissvåte svamper av både norske og spanske hender i fjor!

Fotball og lek er samlende aktiviteter. To av de norske spillerne på gresset her, trener på lag med noen av de spanske guttene også på fritida. -Sånt blir det samhold og integrering av!