Hurra Hurra Hurra

Flere enn noen gang fant veien til 17. maidagsfeiringen i Arroyo de la Miel i år! Med tradisjonell korpsmusikk, festpyntede nordmenn, taler, tog og sang ble det feiret med brask og bram – akkurat som i Norge. Også på skolens arrangement med leker, kafé og samvær, var det fullstappet i dag. Tidligere elever, familier og slektninger, men også spanjoler, noen dansker fra naboskolen, og flere andre nordmenn som er på besøk eller bor i området, kom innom Den Norske Skolen, Malaga for å oppleve tradisjonell feiring og fellesskap på nasjonaldagen.

Barne- og folketoget

Taler og underholdning i Arroyo

Fra trappa utenfor “Casa de la Cultura”, under det blå treet, ble det servert vakre ord og nasjonalfargede sanger. Rektor, Trude Jahren,  holdt tale på norsk og imponerende bra spansk. Både hun og elevrådslederen hadde viktige og gode ord å dele. Før forsamlingen løste seg opp og ferden gikk opp bakkene til skolen, stemte korpset og publikum i og sang “Ja vi elsker.” sammen med elevkoret.

“.. Gjennom kunnskap om andre, som ikke nødvendigvis er helt lik oss selv, vokser empati, forståelse, toleranse, raushet og engasjement..”

Trude lot ikke bare taletiden dreie seg om 17. mais historiske og nasjonale betydning, men benyttet også anledningen til å skryte av samarbeidet med kommunen, Benalmádena, og takke for at vi nordmenn føler oss å velkomne her. “denne dagen er ikke bare Norges frigjøringsdag, men også en påminnelse om kampen for frihet for alle folkeslag, avsluttet hun, og takket for det imponerende oppmøtet.

Rektor, Trude Jahren, holdt en flott tale til både det norske og det spanske publikummet., på norsk, og på imponerende spansk.
Ordfører, Victor Navas Perez, gikk i 17. maitog med nordmennene. Han holdt også en fin takketale fra kulturtrappa.
Sjømannskirken åpnet feiringen med å holde en stemningsfull gudstjeneste, og sjarmkoret til barneklubben "Liv og røre" fremførte sart og vakker sang.

En hyllest til barnas betydning

“17. mai er en dag vi dedikerer til å hedre og hylle vårt fedreland for alt det er verdt. Vi må ikke glemme den dyrebare friheten som våre forfedre kjempet for. Hadde det ikke vært for dem, hadde ikke vi vært her i dag.” Elevrådsleder, Amanda, serverte viktige ord til ettertanke til det oppmøtte publikummet under det blå treet. ”

“17. mai er kjent som barnas dag, men selv om barn i Norge kun utgjør 20% av den totale befolkningen, er det ikke tvil om at de utgjør 100% vår fremtid”, poengterte Amanda.

Sterke og viktige ord, uttalt på barnas festdag, nummer én. “I dag får barn spise så mye is, pølser og godteri de bare vil.” “Avsluttende, vil jeg si at vi må ta oss et øyeblikk. Se rundt oss, og legge merke til den som vi står ved siden av, og innse hvor godt vi egentlig har det. Vi må ta vare på hverandre og landet vårt,” oppfordret Amanda og rørte ved hjertene til tilhørerne, som kikket litt brydd på sidemannen og kjente på det norske samholdet.

Gøy på skolen

Barneansiktene skinte omkapp med sola, imens bena (fulle av sukker) løp fra aktivitet til aktivitet. Mellom vaffelspising, potetløping, styltegåing og loddselging, ble det observert svampekasting, fotballspilling, dartkasting og karamellgjetting. Skolen sydet av positiv energi og familiene tok i et tak, alle sammen. Hamburgerflippere, pølselangere, aktivitetsledere og søppeltømmere jobbet kinnene varme. -Men når alle gjør like mye, blir det ingenting igjen.

10. trinn solgte deilige festkaker til inntekt for skoletur.

Vi vil få takke hver og en som kom og feiret med oss i dag. Dette ble en dag der våre norske hjerter fikk påfyll. Stor takk til FAU, alle foreldre, lærere og elever. Men aller mest dere som kom til oss, gjensynet med deg som ikke går på skolen lenger og at du som viste interesse for oss og ble med på feiringen bare fordi du gjerne ville. Dere var alle med på å forsterke norsk samhold og fellesskapsfølelse.