Slim!

Den Norske Skolen, Malagas naturfagstime for femte-, og sjettetrinnselevene ble en slimete affære i forrige uke. Leksjonen tok utgangspunkt i læringsmålet med ordlyden: Elevene skal gjennomføre forsøk med ulike kjemiske reaksjoner, og beskrive hva som kjennetegner dem..

-Slim er blitt veldig populært å lage i Norge nå. Ofte er butikkene som selger skolelim utsolgt for dette, fordi dette er en av ingrediensene man bruker, forteller naturfaglærer Frode Langevold.  To av elevene, Frida og Mahdiya, sto for gjennomgangen av oppskrift og fremgangsmåte, siden de har gjort dette forsøket mange ganger hjemme, forteller han.

 

Slimoppskrift:

Skolelim,

Linsevæske

Barberskum

Konditorfarge

Etter en grundig gjennomgang av Frida og Mahdiya, setter elevene i gang. Det er lett å se at mange har gjort dette forsøket hjemme før.

-Man tilsetter ingrediensene og rører rundt til man får en seig blanding, forklarer elevene. Når slimet begynner å få den rette konsistensen tar man slimet ut på pulten og elter det som en brøddeig..

Bildene fra prosjektet viser at noen slimblandinger ble i overkant slimete, så klassen fikk nok også god opplæring i vasking etter eksperimentet. For å få en glattere overflate, kan man bruke litt universalsåpe, forteller Frida. Hennes slimklump er smidig og ser ut som den er laget i butikk.

-Neste time skal elevene skrive rapport fra forsøket, avslutter Frode, som gjennomførte forsøket sammen med kontaktlærer Agrin.

Norskeskolen