Omvendt undervisning i gym!

For full musikk, og med stort engasjement og imponerende gjennomføringsevne, underviste åttendetrinn sjettetrinn i gymnastikk sist fredag. Elevene på 8. trinn fullfører nemlig i disse dager et prosjekt i forbindelse med omvendt undervisning i kroppsøving, der de har laget egne instruksjonsfilmer for forskjellige aktiviteter. Elevene har gjennom prosjektet fått prøve seg som gymlærere både for hverandre innad i klassen, men nå også for andre trinn, som et siste punkt for prosjektet. Hvilke sportsgrener de ville arbeide innenfor, fikk elevene velge selv. Det resulterte i mange og varierte treningsvideoer, i alt fra fotballteknikk, håndball, padel til turn og akrobatikk.

-Ove Østerlie fra NTNU har vært litt av en inspirator for oss og har gitt oss et nytt syn på faget og også fått oss oppmerksom på de nye læreplanene i faget som kommer, forteller gym- og kontaktlærer Kurt Robert Eriksen. Ove Østerlie var på besøk med et inspirerende foredrag for skolens lærerstab i januar.

-Dette var et veldig positivt tilskudd til skolen som helhet,  både faglig og sosialt på tvers av klasser, skryter Kurt. -Målene for grunnleggende ferdigheter ble enkelt krysset av gjennom prosjektet som dermed også var tidsbesparende, i tillegg til nytenkende og ikke minst populært. Mestringsglede og lærelyst hånd i hånd!

Foto: Dorien Lid og Kurt R. Eriksen

Norskeskolen