Kårer ryddigste klasserom

Elevrådet synes det er viktig at det er orden i klasserommene. Men et trivelig klasserom, hva er det? Og hvorfor er det så viktig å ha det ryddig? Det er viktig for trivselen og litt for læringen, sier de engasjerte inspektørene. Hver uke, med start denne uka, skal elevrådet gå på befaring og se hvordan elevene har det i klasserommet sitt. Da kommer de også til å krysse av for om det er arbeidsro.

Første befaring

Elevrådet har delt klasserommene mellom seg, og går to eller tre sammen og banker forsiktig på dørene. Innenfor forklarer de hva de om konkurransen og hva den går ut på.

Fjerdetrinn får besøk av Sara, Celina og Adrian. Klasserommet er kanskje ikke superryddig, men koselig og har masse pynt. Celina forklarer at det blir premie hver måned på dem som holder det ryddigst, og at de ikke kommer til å si ifra på forhånd når de kommer på besøk.

Nede i kjelleren leter Noah og Thelma etter tiendetrinn. De finner noen her og der. -Vi kommer en gang i uka, og ser om dere har det ryddig på pultene, gulvene og i hyllene sier Thelma til noen elever fra niende- og tiendetrinn, som befinner seg i biblioteket. De øver seg på dans, og kommer ikke på hvordan det ser ut i klasserommet akkurat nå.

-Men vi vinner nok ikke denne uka, tipper Selim i tiende trinn. Sophie i niende er litt bekymret på andre elevers ryddighet, men får tips om at man kan jo hjelpe hverandre med å rydde litt også.

Thelma og Noah går videre inn i kultursalen for å opplyse neste gruppe. Der finner de fire elever på scenen, som blir opplyst om ryddekonkurransen. Det blir litt vanskelig å få snakket med alle på ungdomstrinnet i dag, siden de øver dans gruppevis, og er litt vanskelig å finne. De beslutter å prøve igjen neste time, når ungdommene kanskje er på plass i klasserommet sitt.

Elevrådet står klare for inspeksjon av klasserommene. De har med seg skjemaer å notere på.
Thelma og vurderingspartneren hennes, Noah, må lete etter elevene på ungdomstrinnet, men tar beslutter å ta turen innom klasserommene neste time.
Frida og Oskar har vært på vurderingsrunde, og spør elevrådets lærer Elin om råd. Det blir spennende å se hvilke klasser som utmerker seg i konkurransen!

Det blir spennende å se hvem som vinner prisene for ryddigste klasserom og roligste klassemiljø. Hva premiene er, vil ikke elevrådet røpe. Men de lover at det blir “bra premier”.

Norskeskolen