Prosjekt gjenbruk

Nede i kultursalen står det noen nyoppussede møbler, straks klare for salg. Håndverkerne som har arbeidet med dette er elevene på mellomtrinnet. Små og gamle møbler, bord og hyller, har fått nytt liv under elevenes kreative og arbeidsomme never.

Dedikerte og ivrige mellomtrinnselever har hatt et tverrfaglig prosjekt der de kjøpte gamle møbler og gjenstander for å pusse dem opp og selge dem. Først dro elevene på loppemarked ved Palomaparken, og kjøpte gamle, billige ting til prosjektet. Så ble møblene pusset, grunnet, og malt. Elevene skal videre lage en hjemmeside der gjenstandene vil bli lagt ut for salg, og få et nytt hjem hos noen som ser verdien av gjenbruk. 

Innkjøp

På bruktmarkedet fikk elevene god bruk for språkmektigheten, og regneferdighetene sine. Hva er dyrt, og hva er billig? Det var noen lurendreiere som forsøkte å få godt betalt, men kan man spansk og engelsk, kan man også prute. Dessuten gikk det mange lærere rundt dem som passet på at ingen ble lurt. Nesten. For hva når man har kjøpt et møbel med termitter! Det var dessverre et par gjenstander som ble fraktet til skolen, men måtte rett i konteineren. Det er læring i det også.

På markedet var det mange slitte, gamle møbler og ting. Elevene hadde med seg et budsjett, og mange voksne som passet på at prisene stod i stil med verdiene før elevene fikk kjøpe. Dialogene og prutingen tok elevene selv, på spansk og engelsk. Nå blir tingene pusset opp for salg, og det blir spennende å se hvor mye de øker i verdi!

Lærerne Siri og Magnus vurderer et kjøp. Slett ikke så verst!
Prute kan vi også, på spansk, engelsk og arabisk. Oss imellom bruker vi det hemmelige språket norsk.
På sin vei ned til markedet, plukket elevene flere fulle poser med søppel.
Vi samler oss og sammenligner varpene vi har gjort, mens vi venter på transport.
Det er mye å velge iblant, og prisene varierer voldsomt. Det går litt tid til å sammenligne og vurdere. Men tenk om vi går videre også er det noen andre som kjøper denne?!
Dette bordet skal males svart, lover Erica og Maria. Fotografen lover å legge inn et bud når bordet legges ut på salg på salgsbloggen de skal opprette.
Thelma og Bilal er på gruppe, og har begynt å piússe bort litt gammel lakk.

Plastflasker

-Tenk at det kan ta 450 til 1000 år før en plastflaske forsvinner om den blir kastet og ikke gjenvunnet! Elevene lærer, og ser samtidig på hvordan man kan bruke en plastflaske flere ganger før den går i søpla. 6. trinn brukte noen av plastflaskene som ungdomstrinnet hadde til overs etter prosjektåpningen deres til å plante i, og noen av plastflaskene ble brukt som former når elevene skulle støpe lysestaker.

Nystøpte lysestaker i flaskebunnsformer.

Salgsblogg

Om ikke så lenge er websiden/bloggen til prosjektet ferdig for publisering. Der kan man få se de ferdig oppussede møblene, og legge inn bud på dem. Overskuddet som elevene håper på, skal i klassekassa og brukes på elevene. -Det har de fortjent!

(Info om hvor du finner salgsbloggen og kan legge inn bud, kommer her på skolens nettside, og på facebook, så følg med.)

Norskeskolen