Læringsaktiviteter på stranda

Studentene fra Volda har organisert og gjennomført aktivitetsdag på stranden med Den Norske Skolen Málagas mellom- og ungdomstrinnselever. Dagen startet med aktiviteter i aldersblandede grupper, der elevene fikk utfolde seg fysisk og strategisk, i god Mesternes Mester stil. Etter lunsj og bading, fikk ungdomstrinnene lære om førstehjelp, og hjerte og lungeredning.

Det ble tid til litt lek og bading også, men studentene og lærerne hadde sørget for et tett program og høyt læringstrykk.

Krevende men morsomme aktiviteter

Studenten Kristoffer startet dagen med å dele inn i lag, tildele lagene en lagkaptein og en lærer hver, som skulle følge med på hver sin gruppe, ta tiden og assistere gruppene.

På første stasjon forklarte lærerstudent Siara begrepet idealtid, og sendte elevene to runder igjennom en løype som snirklet seg i sikksakk mellom palmetrærne. Det var det om å gjøre å gå løypa på samme tid begge rundene.

På neste stasjon var det konkurranse i melkespannholding med lærerstudenten Ida. Det ble høylytte heiarop etter hvert som melkesyra vred seg igjennom armene på de tapre deltagerne. Noen holdt ut imponerende lenge! Her hadde lagene plukket ut tre representanter hver. 

Heftig stafett

Under vannstafetten med lærerstudenten Eline, fikk elevene kjørt seg skikkelig. Start og stopp var nemlig femten til tjue meter fra vannet, en ganske lang spurt i dyp sand. Alt elevene fikk å frakte vann med, var en liten kjegle med et stort hull i som måtte tettes med hendene. Etter en vanvittig oppstart med glødende innsats, innså deltagerene etter hvert at dette kom til å ta fryktelig lang tid. Heldigvis bestemte Eline seg for å avslutte på et tidspunkt isteden for å vente til bøttene rant over. Vinneren ble kåret ved å sammenligne vannstanden i bøttene når tiden var over.

Siste aktivitet før lunsj og badepause, var eggekast med aktivitetsdagsgeneralen Kristoffer. Her skulle elevene kaste et egg til hverandre uten å miste det i sanden eller knuse det. Her krevdes det stor konsentrasjon og samarbeid, og det ble noen morsomme stunt.

Lærerstudentene Ida, Eline, Siara (og Kristoffer) fikk stå for både planlegging og gjennomføring. Det gikk veldig fint!
Kristoffer starter dagen med kraftig røst og krystallklare beskjeder
Null-løp, eller idealtid som det også kalles, krever begrep om fart og tid. Gruppene telte og sneglet seg frem. Det er ikke lurt å gå for sakte heller, for da øker man farten når det blir kjedelig..
Bøtteholding kan gjøre ganske vondt. Her er det en som må mobilisere viljestyrke. Lærerstudenten Ida og gruppene sørger for oppmuntring og heiarop.
Vannstafett. Løypa var seig og bøtta var stor. Heldigvis er det ikke farlig å bli litt sliten!
Eggekasting er ikke så vanskelig. Å ta i mot er litt vanskeligere..
Generell førstehjelp. -I dag skal dere få lære mange ting som er viktige å kunne for dere så dere kan ta vare på hverandre om noe skulle skje for eksempel på fest, sier lærer Kim. Her lærer elevene å sjekke at pasienten har frie luftveier.

Etter en god og lang lunsjpause der noen klasser også valgte å ta seg en dukkert i det friske bølgende havet, stod det nye oppgaver for tur. Mellomtrinnet fikk gå Stjerneorientering med forskjellig faglig innhold, imens ungdomstrinnene ble delt inn i tre grupper som jobbet tretti minutter hver på tre rullerende poster.

Kristoffer underviste ihjerte- og lungeredning med dukken Anna, lærer Kim tok for seg generell førstehjelp og lærer Helene lærte bort hvordan man kan hente, og ilandføre, personer som holder på å drukne ute i havet. 

Mot slutten av dagen fikk elevene leke litt igjen, og det ble arrangert aktiviteter som elevene kunne velge imellom: Fotball, volleyball og Capture the flag.

Kristoffer hadde nettopp gjennomgått livredderkurs, rett før han kom til Málaga for lærerpraksis. Her har han samlet gruppa for å undervise i hjerte- og lungeredning.

Vi på Den Norske Skolen Málaga tar gjerne undervisningen ute, hvis det er hensiktsmessig. -Les mer om oss skolen vår på informasjonssidene våre!

Norskeskolen