Lærerikt på tur til Malaga by

Folk snakker, det dufter av alt fra fisk til eksotiske frukter, smoothie står til utstilling og alt gjør deg egentlig veldig sulten. De vakre glassmaleriene på bygningen forteller Malagas historie. Vi er i mathallen som tidligere vært både kloster, sykehus og skipsverft. Atarazanas er en av Spania mest kjente matmarkeder og er virkelig verdt et besøk!

Tverrfaglig på eskursjon

Introen over er skrevet av Lucas og Mina. Etter en lærerik ekskursjon i historierike Malaga, fikk elevene som oppgave å skrive tekster over det de hadde lært og opplevd.

Ved Den Norske Skolen, Malaga jobber vi mot å bli en skole som i utvidet grad fletter sammen fagene under temabaserte oppgaver og flerfaglige undervisningsformer. Under denne lærerike skoleturen fikk elevene undervisning mot kompetansemål i flere fag både muntlig og skriftlig, samtidig som det gode klassemiljøet utvikles i tråd med *Learn.

Her får du bryddstykker av elevenes egne tekster, som alle ble laget under feller heading “En reise i Malagas historie.

EN REISE I MALAGAS HISTORIE 

Kurt Robert Eriksen tar med alle elevene sine fra den Norske Skolen, Malaga til en kjempefin historiedag i gamlebyen i Malaga.

I går var vi i Malaga. Vi var i gamlebyen og så masse forskjellig steder. Som katedralen, Frederico Garcia Lorca.  Byen er faktisk 1200 år gammel! På sommeren er det ganske varmt der. Så vi lærte at i gamlebyen i Malaga har alle husene og bygningene runde kanter for at det skal komme mer vind inn i byen. Det er til og med en gate der som heter Calle Fresco!

Vi var også på et av de mest kjente matmarkedene i hele Spania. På den ene inngangen var det et kjempestort glassmaleri. Det glassmalerier er veldig spesielt, for det viser Malagas historie. Inne i markedet var det så mange forskjellige lukter! Helt fra kjøtt og fisk til frukt og grønt. Der var det mange forskjellige pølser, forskjellig sjømat og masse forskjellig deilig frukt!

Selve matmarkedet har faktisk vært et kloster før. Det var faktisk araberne som bygde markedet.

Etter vi hadde vært på markedet gikk vi nærmere klosteret. Det var kjempestort! Visste du at katedralen faktisk heter «Den enarmede dame»? Det heter den fordi den bare har ett tårn på toppen. Det skulle egentlig vært to, men i gamle dager hadde de ikke nok penger til å bygge begge tårnene.

Da vi gikk rundt i gamlebyen for å prøve å finne et sted å spise, gikk vi forbi en mann som spilte på en fiolin. Det var veldig fint å høre på.

Skrevet av Cathinka

Visste du at?

Noen av glassmaleriene i Katedralen var laget av elefantskinn bare for å vise maurene at spanjolene vant. I matmarkedet lagde studentene til faren til Picasso glassmaleriet og det forteller om Malagas historie.

Vi fikk også oppleve at det er veldig smale veier og at leilighetene før i tiden var delt opp i fattigdom og rikdom. De fattige bodde øverst og de rike bodde nederst men nå er det omvendt. Leilighetene hadde buer sånn at vinden kunne komme lett gjennom byen.

Skrevet av Hiba

Lærerikt og spennende

Reisen startet med at vi dro til Malaga med tog. Da vi kom til Malaga dro vi til et av Spanias mest kjente matmarkeder, Atarazanas. Matmarkedet hadde en stor inngang, med et kjempefint Glassmaleri over som picassos fars elever malte. Det matmarkedet har vært også et sykehus og kloster. Vi tok masse bilder og fant masse god mat og frukt.

Der fikk vi lærerike og morsomme oppgaver av vår fantastiske lærer Kurt Robert Eriksen. Han guidet oss rundt i Malaga og fortalte oss om mange historier (fra 100f.kr frem til idag). Kurt kjøpte oss fantastiske, smakfulle og sunne smoothies. Vi så mange historiske og gamle ting.

Visste du at Malaga er en av verdens eldste byer den er 2800 år gammel?

Etter en tur med læring gikk vi for å spise noe. Det var fantastiske restauranter  med typiske matretter fra Spania. Vi dro til burgerking og Mac Donalds der det var deilig mat. Før vi dro gikk vi til katedralen(den en armene kvinne) og hadde noen oppgaver. Alle sammen ville dra til starbucks så det fikk vi så vidt tid til.  

Denne turen var fantastisk og lærerik. Vi følte at vi lærte masse om Malaga og dens historie.

Skrevet av Dani og Ana

Det var en morsom og lærerik dag.

På slutten av dagen fikk vi velge mellom å bli forsinket til toget eller Starbucks.

Det ble Starbucks. Og det var verdt det.

Skrevet av Lucas og Mina