Kickoff leselyst

Med stemningsskapende, knitrende digital peis i bakgrunnen ble det en hyggelig oppstart på årets lesekonkurranse i kultursalen i dag. Representanter fra elevrådet hadde tilrettelagt kickoffen sammen med norsklærer Helene Karlsen Sunde, og Monica Mørkve Wesøe, og leste utdrag fra flere aktuelle bøker for å inspirere til gode bokvalg.

Inspirerte til lesing

Med stor innlevelse og tydelig diksjon leste elevrådsrepresentantene inspirerende bruddstykker fra hver sin bok, bøker som var tilpasset forskjellige aldre og nivåer. Så gjennomgikk de reglene for konkurransen, og svarte på spørsmål fra salen. Alle klassene fikk med seg en egen plakat til å henge i klasserommet, med regler for konkurransen. -Dere kan spørre både oss og lærerne om hva som helst underveis også, avklarte elevrådet.

Den klassen som sammenlagt leser mest vinner en hemmelig hovedpremie til hele klassen, og det vil bli kåret vinnere på de forskjellige trinnene som får bokpremier for innsatsen.

Elevrådets leder var også med og leste et spennende utdrag fra en ungdomsbok.
Nede i biblioteket står det et nakent tre og venter med lengsel på sine fargerike blader. For hver bok elevene leser, får de klippe ut og henge et blad på treet.
Norskeskolen