Handlenett

Hva kan vi gjøre for å redde verden? Jo, vi kan gjøre de forandringene vi rår over i vårt eget liv. Alle de små tingene hvert enkelt menneske utfører, har kjempestor betydning i sum. Som første oppgave under paraplyen bærekraftig utvikling har niendetrinn sydd miljøvennlige handlenett.

Med inspirasjon hentet fra “Line redder verden” og “Planet Plast” var det lett å komme i gang. I forkant hadde lærer Hilde Eikeland Bergstrøm kjøpt gjenbruksstoff på en av bruktforretningene til den veldedige organisasjonen Cudeca i Benalmádena.

-En del av oppgaven var å tegne et eget mønster å sy etter, forteller den stolte læreren, og viser ivrig frem elevarbeidene. Det er veldig forskjellige og flotte resultater.

Noen har valgt å lage en veske isteden for handlenett, og det er mange morsomme detaljer i form av glidelåser, lommer, hengsler og broderier. En av guttene har laget en sekk med seler og snøring etter et veldig gjennomtenkt mønster. Den er Læreren så stolt av at hun tar den på for å få vist den frem skikkelig.

Etter påsken skal ungdomsskolen i gang med et større tverrfaglig prosjekt som tar for seg bærekraftig utvikling, med fokus på plast. Det kan vi love at blir ganske fantastisk, men mer enn det skal vi ikke røpe enda 😉