Et første møte med programmering

Koding, eller dataprogrammering som det også kalles, kan læres inn via en form for arkadespill levert av Minecraft. Via Minecraft Eventyrer fikk. 2. trinn fikk sin første leksjon i koding rett før vinterferien. Det var klasselærer Margrethes nevø, Adrian Bjerkholt, som styrte timen, som bokstavelig talt gikk som en lek.

Adrian, som kaller seg selv for en "geek" bruker selv mye tid på koding, og brenner for å lære det videre. Med stor entusiasme viser han fram det mest grunnleggende til en like entusiastisk elevgruppe. Mon tro om vi kanskje har vi noen kommende "geeker" i denne gjengen?

-Koding finnes i alle dataprogram, i spill og i mye annet forskjellig, forteller Adrian og viser på Smartboard hvordan man flytter blokkene. På det første brettet er oppgaven å få mannen fram til sauen. -Her må dere legge en god plan for å figuren deres igjennom løypa. -Velg den blokka som heter det dere vil at figuren skal gjøre, forklarer han. Noen elever er allerede igjennom første brett. Det er enkle og logiske blokker, som passer i hverandre som puslespill.

På neste oppgavebrett skal to sauer klippes. Kommandoer som “gå”, “stopp”, “snu” og “klipp” må danderes i riktig rekkefølge inne i handlingsboksene. Det er intuitivt og gøy, akkurat som et dataspill. Å stable kommandoer i riktig rekkefølge kan være litt vrient, men det løser seg med litt “support” av Margrethe og Adrian.

Mot slutten av timen, kan alle i elevgruppa det grunnleggende om koding. Selv om noen kanskje tror at de bare har spilt dataspill?