Guide til eksterne aktører

Her kommer en liten guide til forskjellige foretak som tilbyr nyttig hjelp, varer og tjenester rettet spesielt mot nordmenn på Costa del Sol. Noen kjenner kanskje ikke til hvor de norske legene holder til, eller hvor man får kjøpt nordiske varer og det må vi jo fortelle. Også i år blir det konfirmant-opplæring i Sjømannskirka, det finnes en egen norsk supporterklubb for FCMalaga, og en Norsk Forening du kan melde deg inn i hvis du ønsker deg et nettverk. Trenger du advokathjelp, litt familierådgivning, er du ute etter en jobb, vil du kjøpe hus, eller trenger du en barnehageplass til et yngre søsken? Her finner du litt info:

Kommunens representant, Joanne Drozdowska, Her fotografert på stand for å ønske alle på skolen vår velkommen til Benalmádena.

Ayuntamiento Benalmádena

Kommunens representanter for resistente* utlendinger, er alltid til hjelp for familiene tilknyttet skolen vår. De pleier å komme innom første skoledag for å ønsket alle velkommen til Benalmádena. Det finnes en egen facebookside for “Benalmádena Foreign Residents” og hvis du trenger hjelp fra dem er det bare å ta kontakt.

Kommunen uttrykker stor glede over å ha skolen vår her, og ønsker et tett samarbeid. Her finner du kommunens hjemmesider. I tillegg ønsket kommunen alle de norske elevene til å delta i det kommunale idrettstilbudet, og legger tilrette for at vi skal kunne søke NIE, og empadroñamento. Du treffer representantene her:

The Foreign Residents Department

We are attending you at the Bil-Bil Castle in Benalmádena Costa, from 10:00 to 20:00 from Monday to Friday.

If you have any questions and can’t visit us, please give us a call 952442494 or send us an e-mail to residentes@benalmadena.es
***

HELSE

Norsk lege:

ELVIRIA: Clinica Normed, Beate Abraham-Nilsen
FUENGIROLA: Medic, Jens Næsgaard

Nordisk tannlege:

ELVIRIA og FUENGIROLA (norsk): Clinicanordental
ARROYO DE LA MIEL (dansk): Rosasco 

Kiropraktor/Fysioterapeut

ELVIRIA (norsk): Clinicanormed
BENALMÁDENA (engelsk) Clinicasandalf
FUENGIROLA: Fuengirola Chiropractic Clinic

Dyrlege

BENALMÁDENA Doctor Gorriti

Nordiske matvarer

BENALMÁDENA: Dansk bakeri PanDeLux
FUENGIROLA:
Dagligvarer: Casa Nordica
Dagligvarer: Vikingos
Nordisk kjøpesenter: CentroIdea

Eiendom

COSTA DEL SOL
Kjøp, salg og leie: Anita Garrods
Kjøp/salg: Casaconcept
Kjøp/salg: HAGI
Kjøp/salg: Costa del Sol Property

Advokat/Gestoriat

Lill Lamenza-Nielsen
Cramer Law

***

Beate Abraham-Nilsen er en meget avholdt lege på Costa del Sol.

Norsk Lege- Tannlege- og Kiropraktorklinikk

ClinicaNorMed, Beate Abraham-Nilsen er Øre- nese- halsspesialist, og privat, allmennpraktiserende lege. Med på teamet har hun også psykolog, kiropraktor og en spesialist på vaksiner. De tilbyr også norsk tannlege.

For dere som er nye i Spania så er kontakten med helse- og helsevesen viktig å etablere.  Vi anbefaler alle å få skaffet seg et Europeisk helsetrygdkort, og med dette kortet kan du få gratis helsehjelp ved de lokale legevaktene.  Du vil også motta gratis hjelp på de offentlige sykehusene, dersom problemet ditt er akutt.

Dersom du ønsker å bruke private aktører, da pga språk eller at problemet ditt er mer kompleks eller ikke akutt, så er det flere skandinaviske leger og tannleger på kysten, men på Clinica NorMed og Clinica NorDental har du både norsk lege- og tannlege, begge med mulighet for refusjon hos HELFO dersom du kvalifiserer for det.  Dersom det er akutt kan du her også bruke din reiseforsikring om du skulle ha det.

Legeklinikken er i Elviria og har allmennmedisin, spesialist på øre-nese-hals, kirurgi, fisioterapi, kiropraktor, kostveiledning og norsk psykolog.

Tannlegeklinikkene er i Fuengirola, Elviria, Alhaurin el Grande og Estepona.  Tannlegeklinikkene gir gratis undersøkelse til barn.

CLINICANORMED.COM

www.clinicanordental.com

***

Bestyrerinnen på Los Peques slår av en prat med byens lokale kiropraktor, under fjorårets oppstartsmesse på Den Norske Skolen, Málaga

Los Peques

Barnehagen Los Peques ligger vegg i vegg med skolen, og har et tilbud om barnehage og førskole for barn fra 0-6 år. Barnehagen er spansk, men også veldig internasjonal. Flere norske familier har benyttet seg av dette tilbudet. Les mer om dette barnehagetilbudet gjennom en norsk/svensk familie HER

Hjemmeside: www.colelospeques.com

We teach in a fun, entertaining, and active way, experimenting and making them feel emotions at all times. With all the tangible, sensory material and using the latest technologies from a digital whiteboard, tablets, brillkids, Montessori, neuroestimulatión, Gardner, Waldorf, Doman and we adapt to all the latest that comes out in the market. “We want them to have a good memory of their prettiest and sweetest stage in this school.” -WE HOPE TO SEE YOUR LITTLE ONES AT “LOS PEQUES”

CHILDREN’S CENTER CERRO DEL VIENTO “LOS PEQUES” We are a children’s center located on Avenida Cerro del Viento nº25, next to the Norwegian College. We belong to the first educational link after the family. We are dedicated kids from 0 to 6 years since 1985. Who are we targeting? All kinds of families with different cultures and nationalities, we like to learn from each other.

We offer: picking-up and care of elder siblings from the Norwegian College until the families finish their jobs.

***

Familieveiviseren er til for å hjelpe familier; Alle trenger noen å snakke med, av og til. Dette er et tilbud i regi av sjømannskirken, som besøker solkysten hver måned.

Familieveiviseren

Dette er et tilbud til norske familier i Spania, som trenger noen å snakke med. Grete Peralta og Torunn Mørenskog fra Sjømannskirkens Familieveiviseren besøker skolen og det norske miljøet på Costa del Sol jevnlig. Datoer og tider deles på skolens nettsider så fort de er bestemt.
Besøk hjemmesidene deres for utfyllende informasjon:

***

Pan Deluxe

Skolebrød, kanelsnurrer, boller, kaker og brødvarer. Du finner et bakeri i puebloen, som har brødvarene du savner i de spanske butikkene. Her kan du også bestille kaker og catering til spesielle anledninger.

Du finner bakeriet HER

***

Pernille er en av Casa Consepts norske meglere, og hun har utviklet nære bånd til Spania. Hun har en grundig forståelse av den spanske kulturen og språket etter å ha tilbrakt betydelige perioder på Costa del Sol gjennom oppveksten. Pernille har studert eiendomsmegling ved Handelshøyskolen BI. I dag jobber Pernille som megler, samtidig som hun gjør administrativt arbeid for CasaConcept.

Norsk Meglerkontor

Det norske eiendomsselskapet “Casa Consept” ved Pernille Sydness, redegjorde for forskjellene mellom norsk og spansk meglervirksomhet, og forsikret om assistanse hvis noen ønsker å kjøpe hus.

CasaConcept er et eiendomsmeglingsfirma som holder til i Fuengirola på Costa Del Sol. Selskapet ble opprettet i 2016 og vi har lang erfaring å selge og kjøpe eiendom både her nede og i Norge. Vi er eksperter i å søke og matche eiendommer med våre klienter, og vi garanterer en personlig og dedikert service til alle våre klienter. Vi fokuserer på å møte våre klienter sine ønsker og behov. Vi vil alltid levere de beste valgene av eiendom for hver klient. 

Vi kjenner Costa del Sol som det skulle vært vår egen lomme fordi vi bor her. La CasaConcept være det naturlige valget når du tenker å selge eller kjøpe eiendom på Costa del Sol. Vi garanterer en personlig og dedikert service til alle våre klienter. 

Pernille er en av Casa Consepts norske meglere, og hun har utviklet nære bånd til Spania. Hun har en grundig forståelse av den spanske kulturen og språket etter å ha tilbrakt betydelige perioder på Costa del Sol gjennom oppveksten. Pernille har studert eiendomsmegling ved Handelshøyskolen BI. I dag jobber Pernille som megler, samtidig som hun gjør administrativt arbeid for CasaConcept. Bente er også en veldig erfaren megler. Hun har tidligere drevet med eiendomsmegling, utleie og eiendomsforvaltning i Norge i over 20 år. Hun har også hatt sitt eget kontor i Privatmeglerkjeden. De siste årene har hun jobbet som eiendomsmegler på Costa del Sol, og kjenner markedet svært godt. Interesserte finner mer info HER

***

Lill Lamenza Nielsen tilbyr Gestor- og Advokattjenester. Hun kan hjelpe deg med det juridiske ved kjøp og salg av hus og bil. Hun bistår også med skattemeldingen, NIE, etc.

Advokat/Gestoriat

Norske Lill Lamenza Nielsen har bodd i Spania nesten hele sitt voksne liv, og driver et gestoriat som hjelper med kjøp og salg av eiendom, jus og spansk forvaltning. Trenger du advokathjelp har kontoret tilknyttede advokater, og du kan få god hjelp på norsk i det spanske systemet. Du finner advokatkontoret/gestoriatet HER

***

Sjømannskirken tilbyr sosialt samvær via klubber, konserter og kor - for store og små. Har du en konfirmant i hus, kan kirken tilby konfirmantundervisning med spennende turer og aktiviteter. Ung på solkysten? Kontakt kirken og finn tilhørighet!"

Sjømannskirken

Velkommen til Sjømannskirken på Costa del Sol!
-Vi har et bredt og variert tilbud til barn og unge på Solkysten, forteller Caroline Lygre: -I år ser det slik ut:

Myldrefredag:
Myldrefredag slik vi har pleid å ha det tidligere er dessverre lagt på is inntil videre! Vi håper
likevel at vi skal kunne tilby nye, morsomme ting barna kan være med på utover høsten. Vi
kommer til å lage et månedsprogram som kommer før hver måned om hva vi ønsker å invitere
til.

Konfirmanter:
I september starter vi med konfirmantundervisning for 9. klasse. Alle er velkomne til å delta.
Oppstart søndag 20.september kl.11. Vil du melde deg på eller har du spørsmål, se HER

Minilederkurs

Vi arrangerer MiLK for 10. klasse. Dette er et Minilederkurs der vi samles annenhver fredag
og spiller sammen i band, spiser pizza eller noe annet godt. Oppstart 25.september. Dette er
gratis og påmelding skjer ved å sende en mail til Silje på shs@sjomannskirken.no

Senere håper vi å starte med fortellingsstunder for de mindre barna, og forhåpentligvis et
prosjektkor før julekonserten vår.

-Meld deg på sjømannskirkens  Nyhetsbrev HER
og Facebook  for å holde deg oppdatert!

***

Frisør

SK Hair Gallery Benalmadena Arroyo har kompetanse på behandling av skandinavisk hår. Salongen ligger i Arroyo de la Miel, og hvis dere ønsker kontakt, kan hun nås her: Stephanie Margaret Keeling,

Stephanie, owner of SK Hair Gallery Salon, welcomes you to Spain!

British trained Master Stylist & Colourist.

Over 27 years of experience and established 20 years in Spain. Nordic hair Expert.

Visit  Facebook

Instagram #skhairgallery

***

Mikel er tilknyttet det norske miljøet på Costa del Sol. Nylig var han sykkelguide for selveste Dag Otto Lauritsen.

Opplevelser på sykkel

-Would you like to discover all what Malaga and Andalucia have to offer – on the bike?

Either if you want to have a relaxing day riding with the family, an adventure with friends, or more challenging rides, let me know and we will find the best experience for you.

 

Let’s ride together!!

Regards, Mikel

MS Bikeguide

***

Minibierne drives av et dansk ektepar, etter den nordiske modellen

Minibierne

Minibierne er en skandinavisk barnehage med pedagogisk utdannet personale, og hvor fagligheten er høy. Se en reportasje om Minibierne her.

Barnehagen har fokus på de skandinaviske verdier og hverdagen er preget av :

  • Masse lek og læring
  • Trygghet og omsorg
  • Turer ut i naturen
  • Kreativitet
  • Sang og dans
  • Stilletid og mindfulness
  • Økologisk kost

Kom innom til en kopp kaffe og litt lek, og se vår deilige barnehage, eller se her for mere informasjon:

www.minibierne.com

tlf.: 0045 20628849

***

Webhelp Malaga SLU

Webhelp er et globalt selskap med nytt kontorbygg i Benalmádena, som leverer outsoursingstjenester til Skandinavia. Her er det absolutt mulig å få seg en jobb i et spennende selskap i rivende utvikling.

Webhelp Malaga åpnet i oktober 2012 under navnet Runway. Fra kontoret i Benalmádena utføres det outsourcingstjenester på omkring 14 ulike språk for våre kunder innen mote, servicenæring, transport, forsikring, underholdning, reiseliv, teknologi, IT og finans.

Gjennom utvikling og oppkjøp, er Webhelp global i dag blitt en stor aktør innen outsourcing av virksomhetsprosesser, (BPO) med over 50.000 ansatte. Det var i mai 2018 at Runway ble en del av Webhelp. Webhelp har vokst betydelig med over 500 partnere som betjenes av vårt globale team, som nå dekker mer enn 150 kundesentre i over 35 land rundt om i verden.

Karriereside: https://www.webhelp.com/no-no/karrierer/
Webside: https://www.webhelp.com/no-no/
Facebook: https://www.facebook.com/webhelp.nordic
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/webhelp/

***

Princess Alba Foundation jobber med dyrevern og omplassering av dyr. Her er alle barn som er glad i dyr hjertelig velkommen for å være sammen med dyrene.

Princess Alba foundation.

Hils på dyrene

Princess Alba Foundation er en idealistisk organisasjon  som jobber for å forbedre dyrenes vilkår i Spania, gjennom praktisk og politisk dyrevern.
-Et besøk hos oss er perfekt for å oppleve dyr på nært hold og lære mer om dem, samt hvordan vi jobber for ivareta dem. Vi har familie søndager med stell/kos med dyr og andre aktiviteter, deriblant pølse på bål. Du finner oss bak Miramar kjøpesenter i Fuengirola, forteller Ann Ravn Jarlsdatter

Princess Alba driver praktisk dyrevern, basert på frivillig innsats. -De arbeider også politisk for påvirke myndighetene for å bedre dyrs rettigheter i Spania, og holder åpen gård. “Petting Zoo”. Du finner mer info HER.

***

Kjøpe bolig på Costa del Sol?

Costa del Sol Property AS er et norsk eiendomsmegler firma som holder til i Benalmadena Costa, like
ved rundkjøringen på avenida Antonio machado 96. Selskapet ble opprettet i 2017, har 4 ansatte og
de har lang erfaring å selge og kjøpe eiendom både her Sør-Spania og i Norge. Vårt hovedområde er
Benalmádena, Fuengirola, Mijas Costa og Marbella. Les mer om Costa del Sol Property HER.

Felipe Valdes-Carter

Fuengirola Chiropractic Clinic

Stein Andre Myklebust har startet og drevet klinikk på strandpromenaden i Fuengirola i 16 år. -Kiropraktikk er ikke kun for de med ryggsmerter. Mange rygg problemer kan gi utstrålingssmerter og andre symptomer, sier ernæringsfysiolog Cecilie Karlsen Myklebust, som også er tilknyttet klinikken. Hun skreddersyr kosthold for alt fra idrettsutővere til barnefamilier. Les mer om klinikken på facebook HER.

Fuengirola Chiropractic Clinic har også har en fransk og engelsk talende kiropraktor ansatt.

-Mange sliter med mage/tarm og intoleranser, dette er noe vi kan hjelpe å kartlegge og finne løsninger på, forteller Cecilie.

Cecilie jobber som selvstendig næringsdrivende med personlig trening, pakker med kosthold og trening, samt gruppetrening. -Vi har også en av markedets beste bodyscan maskiner, Inbody, som måler blant annet fettprosent,muskelmasse og vannansamling i kroppen, forteller hun.

***

Trening

Det finnes et treningssenter nede ved kysten i Benalmádena, Epic Gym, med norsk eier. Senteret ble åpnet for et par år siden, og tilbyr veldig fine lokaler og et godt utvalg av treningertimer for både voksne og barn, samt barnepass. Kontakt senteret for mer info. Se også facebooksiden HER.

Alhamar Fitness Center i Elviria har også norske eiere, og tilbyr 60 gruppetimer i uken.

Det er mulig å trene kommunalt, for både voksne og barn, på diverse treningsanlegg, med et stort utvalg i sportsgrener, svømmehall, ishall og treningsstudioer i tillegg til Idrettsanlegget i Benalmádena (Polideportivo).

***

Turer, café med norsk mat og sosialt samvær: Den Norske Foreningen vil gjerne ha flere familier på medlemslista

Norsk Forening Costa del Sol

Foreningen er en ideell organisasjon av kulturell og sosial art, religiøst og politist uavhengig. Foreningen opprettholder tradisjoner, historie og kultur. Foreningen er drevet av frivillige medlemmer, og caféen i Fuengirola drives også av frivillige. Den er åpen hver dag fra kl. 11.00 – 15.00, og selger smørbrød, wienerbrød og vafler, og norsk middag/lunsj mellom kl. 12.30 – 14.30. Det finnes bibliotek, internett og norsk TV.

-Bli med i foreningen!

***

Tor Arne Finsrud leder supporterklubben Pena Oso Polar, en klubb som heier på Malaga og reiser på hjemmekamper sammen.

Peña Oso Polar

-Peña Oso Polar er Málaga CF’s eneste norske offisielle supporterklubb. De har derfor en svært tett forbindelse til klubben og kan lovlig tilby billetter og transport til kampene på La Rosaleda. Klubben samles til hyggelig sosialt samvær på en restaurant ved feriaplassen i Fuengirola før kamp og på bussreisen innover er det både servering og konkurranser som det er gratis å være med på! Premiene er ofte Málaga supportereffekter. Det er også samling ved bortekamper og reiser på flere bortekamper hver sesong. Følg klubben på Facebook: Peña Oso Polar.

***

Opplev Andalucia sammen med en norsk guide som har skikkelig peiling.

Aventura Málaga opplevelser

Trond Høiklev har vært entusiast for Costa del Sol og Andalucia en rekke år, og hjelper deg å finne alle områdets skjulte skatter og perler. Trond tilbyr transport, guiding og gruppereiser, men deler gjerne masse gratis tips om alt dere kan oppleve på egenhånd. Trond har pleid å besøke skolen hvert år, med et rikholdig opplevelses- og friluftsforedrag. Covid-19 har dessverre også lagt dette på is. Enn så lenge finner dere mer om Aventura Malaga HER.

***

Osteopat LuisIllueca er en lokal, spansk osteopat, som snakker godt engelsk og har behandlet flere norske rygger, og har et godt renommé.

Lokal osteopat

Osteopat Luis Ilueca har tidligere år hatt mange fornøyde, norske kunder i Benalmádena. Luis forteller om osteopatien, muskler og skjelett:

-What is osteopathy? Is a medical science that studies mechanical dysfunctions of the musculo-skeletal system. Entirely a manual therapy uses palpation of the soft-tissue and mobility of the joints to diagnose and restore mechanical dysfunctions. The knowledge of the muscle & joint chains and how they work in their dynamic patterns can give us a more précised diagnosis and consequently a treatment. Osteopathy makes an emphasis on readjusting the mechanical alterations in the musculo-skeletal system, that way we are treating the cause and not the symptom.
Musculo-skeletal pains can develop along anywhere of the muscle-joint chains. The pain can be local or referred, but also can be referred along its nerves or soft-tissue, making the diagnosis a vital component for the treatment to work. Osteopathy relies on palpation of the soft-tissue, mobility of the joints for the diagnosis but also uses medical orthopedic tests to strengthen a more precise diagnosis.
Osteopathy, an independent formation that reaches a diagnosis to apply an osteopathic treatment, with the flexibility to refer a client to another specialist when the problem has been recognized as being of musculo-skeletal source.

Osteopathy was founded in the States by Andrew Taylor Still in 1874. It has evolved to include a more thorough knowledge of anatomy & physiology, biomechanics, neurophysiology & pathophysiology, integrating the osteopathic view of the different systems working in undividable and holistic way.

Kontakt Luis på telefon 670 77 00 48
luisillueca@yahoo.com
osteopatiaillueca.es

***

Dyrevern. Kontakt GAB hvis du finner et forlatt dyr - eller ønsker å adoptere.

Adopsjon av kjæledyr

Benalmádena har en seriøs og god aktør som jobber med dyrevern. Hvis du ønsker å adoptere et dyr, anbefaler vi at avlegger et besøk hos GRUPO ANIMALISTA DE BENALMADENA.(GAB)

GAB samarbeider med flere dyrleger, bl. a. Veterinario en Benalmádena – Doctor Gorriti 

***

Den Norske Skolen, Malaga takker alle som har bidratt med praktiske opplysninger til denne siden med opplysninger som kan være nyttige for de nye familiene våre. Vi håper at vi kan invitere til oppstartmesse igjen til neste år.

Vi lager denne siden for å opplyse, ikke for å reklamere, og i hvert fall ikke for å villede. (Omtale eller reklameplass kan ikke kjøpes på våre hjemmesider)

Hvis du finner feil i opplysningene, eller vet om noen som burde inkluderes på denne opplysningssiden send mail om tips til forbedringer. -Vi ønsker dere alle et supert år her på Costa del Sol, Málaga.

Vennlig hilsen Nina, Markedsansvarlig for Den Norske Skolen Malaga
Norskeskolen