Digital skole igang

Den Norske Skolen, Málaga er i full sving med å planlegge og gjennomføre digital skole. Ungdomstrinnene har allerede hatt sitt første morgenmøte med læreren sin i Google Classroom, og så nær som alle elevene stilte til morgenmøte. Digital skole er oppe og går!

Lærer Kim Slaatsveen sitter, tilsynelatende alene i klasserommet. Solen skinner inn gjennom vinduene, og forteller at vi får en varm dag i dag på Costa del Sol. Det er stille i skolegården utenfor. Alle skoler i Norge er beordret stengt, og Den Norske Skolen, Málaga følger anbefalingene fra Norge. Skolebygningen skal være stengt nå, foreløpig til og med den 30. mars. Undervisningen er derimot på ingen måte stengt.

Allerede kvart på åtte var de fleste elevene på plass i det digitale klasserommet, tydelig spente og opprømte av den nye skolehverdagen. Alle på avtalt tid, via link og kode delt av Kim. Nå i første time har de naturfag. Kim forklarer oppgaven de skal jobbe med via delt skrivebord i Google Classrom.

Når alle er kommet igang, lukkes klasserommet midlertidig. Elevene holder nå løpende dialog med hverandre og læreren via en felleschat i appen whatsapp. Digital felleschat er en kjent arena for de fleste ungdommene våre, noe de daglig bruker privat fra før. Alle kan se hva de andre spør om og svarene læreren gir. Gjennom skoledagen har faglærerne ansvar for å være digitalt tilgjengelige for klassene sine etter oppsatt timeplan.

God Morgen! Beret har morgenmøte med 10. trinn, som har logget seg inn på videochat og får en gjennomgang, over kornblandinger og grøt hjemme på elevenes kjøkken. Påloggingen er obligatorisk, og om noen ikke møter, blir de kontaktet direkte av lærer. Etterhvert vil det bli notert fravær.
-Ser dere meg alle sammen nå?
Kim "stikker innom" 10. trinn og sier hei til elevene.

-Senere i dag skal valgfag Sal og Scene møtes for å ha fellesøvelse på teaterforestilling over appen Houseparty, opplyser Kim. Det er vel verdt å nevne? Jeg er med og instruerer og alle ser hverandre. Jeg gleder meg som ei bikkje, melder Kim. 

Tom skolegård betyr ikke at elevene ikke får møte hverandre og lære. Digitale klasserom opprettes, og timeplaner gjennomføres.

På barneskolen, der det var frivillig oppmøte og anbefalt å bli hjemme i dag, var det veldig få elever som dukket opp. Noen ensomme lærerbarn spilte ball i skolegården, men fikk reise hjem igjen med mor. I løpet av dagen kommer noen få elever innom for å hente iPad og bøker, eller få hjelp med innlogging. På mandag starter digital skole også for dem.

Lærerne jobber intenst med timeplaner, plattformer, film og lydfiler. Skolen er fra før en langt fremskreden digital skole, der lærerne har god trening i å bruke iPad som læringsverktøy. Ideene bobler, og energien under erfaringsdelingen på lærerværelset i dag vitner om stort engasjement, og at lærerne synes dette arbeidet er spennende og inspirerende. Etterhvert skal også lærerne jobbe hjemmeifra, men skolen vil være åpen for møter og samarbeid.

Det er full aktivitet og brennende engasjement på lærerværelset i dag!
Den Norske Skolen, Málaga forsikrer at vi skal gi alt for å levere engasjerende skoledager for elevene, også i ukene som kommer.