Ballets helter

Nyttårsballet på fredag ble en fantastisk opplevelse for alle deltagerne. Ungdommer fra den svenske og den danske skolen kom og ble med på den store festen arrangert og gjennomført av elever og lærere ved ungdomstrinnene på Den Norske Skolen Malaga. -Dette ble en av de kveldene som utmerket seg, og som ungdommene vil ta med seg videre og tenke tilbake på, poengterer lærer Mette Simensen. -Nettopp fordi elevene ivaretok hverandre på en så super måte.

Polonaise! Tradisjonell, høytidsstemt dans som åpnet ballet før gjestene gikk til bords.

En treretters meny ble forberedt som et samarbeidsprosjekt. Ved ankomst fikk elevene champagne (sprudlende fruktdrikk) i høye glass. Forretten, Nachos med guacomole, sto klart på bordene. Lærerne på ungdomsskolen tilberedte og serverte hovedretten, marinert kyllingfilet og bakte poteter. 9. trinn bakte dessert-brownies dagen i forveien, og assisterende rektor, Hilde, danderte den i porsjoner med friske bringebær. Bordene og diskosalen pyntet elevene selv før de gikk hjem og pyntet seg til ballet.

Marthe passer omsorgsfult på sausen
Ass. rektor Hilde danderer dessertene
Kong William og Dronning Anja - Disse to tok vare på alle rundt seg, slik at alle følte seg inkludert og velkommen til prat og dans. Strålende av varme og vennlighet.
Prins Mio og Prinsesse Fidelin - Kåret blant annet for sine smilende, inkluderende og inviterende opptreden på dansegulvet.

Kåringer

Alle kåringene av arten kongelige titler bygget på sosiale evner og innsats, imøtekommenhet, hyggelig og inkluderende framferd. Jurymedlem Mette Simensen forteller om sine betraktninger, og synes stemningen var magisk fra første stund. -Allerede ved festbordet var det mange som tok kontakt med hverandre på tvers av skoletilhørighet, nasjonalitet og alder. Spesielt Anja (9. trinn DNS), som senere på kvelden ble kåret til ballets dronning, imponerte stort allerede ved bordet og viste fantastisk tilstedeværelse og vilje til samhandling. Flere elever slo over på engelsk for å forstå hverandre, og praten gikk livlig. Senere på kvelden når elevene minglet, danset og hygget seg sammen, fikk juryen en vanskelig jobb med å plukke ut de beste etter de gitte kriteriene. -Jeg så mange gjøre akkurat de små, nødvendige grepene, som får andre til å føle seg vel, forteller lærer (og jurymedlem) Mette Simensen.

Glam og glitter

Ballbilder hører med, så alle gjestene ble invitert innom naturfagsalen for fotografering. Smellvakre jenter i ballkjoler og kjekke unge menn i dress showet foran kameraet. Se ballbildene HER

Sosialminister Michael, fikk alle til å føle seg vel, og knyttet bekjentskaper på tvers av skoler, og hadde hyggelige ord på lager til både kjente og ukjente ansikter.
Danseløve Marcos danset hele kvelden, og gikk nesten ikke av gulvet og scenen. Med rytme og moves som en proff - en fantastisk og dedikert danser!