Springmarsj til Ørnefjellet

Ørnefjellsmarsjen er en årlig friluftsdag ved den Norske Skolen, Malaga. Alle elevene oppfordres til å konkurrere mot toppen av fjellet som egentlig heter “Calamorro”, men vi kaller det bare for “Ørnefjellet” fordi det er ørneshow på toppen for turistene. Det viktigste i konkurransen er å konkurrere med seg selv med å forbedre sin egen bestetid.

Ibrahim og Anisa vant overlegent titlene "Raskeste gutt" og "Raskeste jente". Førstereisjente og førsteklassing Sanna traff blink på idealtida, og sjettetrinns spreke Isabella forbedret tida si mest av alle i dag. Gratulerer!

Ferden for diplomen ender opp på Calamorro 771meter over havet. Det er der oppe du havner om du tar taubanen Teleferico til topps. Slikt noe driver ikke vi med på skolen vår: -Vi løper!

Underveis er det to saftstasjoner bemannet av FAU (Foreldrenes Arbeids Utvalg) Foreldregruppa hadde stått opp tidlig og kommet seg til fjells med saft, vann og bananer før startskuddet gikk i dagtidlig.

Beste tid

Beste tid opp i år var 25,31 minutter, men de aller fleste bruker en times tid på å springmasjere til topps. Etter løpet ble det god tid til å nyte utsikten og matpakkene nede ved Cañada de Lobo som på norsk betyr “Ulvehytta”. Dette er en hytte skolen ved flere anledninger har leid som overnattingssted.

Alle som fullfører løpet til toppen (man kan gå om man vil) får utdelt diplom og medalje. Årets “Ørnefjellsgeneral”, Hilde Rasmussen, kunne stolt introdusere utdelingen med at det var rekordmange elever som gikk til topps i år!

Pokalvinnere

Skolen har også flere gjeve pokalpremier. En pokal går til den som har forbedret tida si mest sammenlignet med i fjor. Isabella i sjettetrinn vant denne i år. hun løp hele 25 minutter raskere i år enn i fjor!

Premien for idealtid gikk til stolte Sanna som var bare tretti sekunder fra idealtida. Denne tida settes på forhånd, men holdes hemmelig for deltagerne.

Skolens tre raskeste jenter går alle i syvendetrinn. Best av dem alle var skolens løpedronning Anisa, som er Andalucisk mester og rimelig vanskelig å slå, men jammen har hun spreke klassevenninner også!

De sprekeste guttene på skolen heter Ibrahim, Mathias, Lucas og Jørgen. Ibrahim var raskest av alle i år, og slo både voksne og barn ned i støvlene. Med en margin på fem og et halvt minutt sammenlignet med løpsdronninga vår (lillesøster Anisa), kan han trygt klappe seg på skulderen for vel gjennomført.

Frode Langevold ble kåret til raskeste lærer, men fikk ikke pokal. Han fikk utdelt en kjærlighet på pinne, litt latter fra Hilde og mye applaus fra elevene.

En god blanding bragder

Det var en stor, flott gjeng med foreldre og familie som deltok på siden av fjelløpet i dag. Eldstemann, en bestefar på 70, kunne opplyse om at han hadde kommet seg til topps på under en time, og det skal han jammen ha ros for. Marlene Heldal var ikke å se med joggesko i dag, men hun hadde stått tidlig opp og bakt nydelige boller til alle. Flere spreke foreldre løp helt til topps og fikk tiden sin skrevet opp av målvaktene. Tusen takk igjen til saftgjengen som lesket løperne på vei opp. Ellers var mange flinke og bød på poseringer og abligøyer foran kameraet, og det settes absolutt pris på. Se fine situasjonsfoto og bilder av det flotte fjellet under. Takk for i dag!

Se video fra Ørnefjellsmarsjen her: