Kokkekamp

Sjettetrinn har fått prøve seg “alene på kjøkkenet” via en kokkekonkurranse satt i stand av Mat- og helselærerne Marie og Susanne. Menyen de skulle kokkelere frem var kylling med tomatsaus og poteter, samt en hjemmelaget “Creme Brulee” til dessert. En høytidelig og engasjert jury vurderte rettenes utseende og smak, og tok seg god tid med jobben. Selve konkurransedagen var forrige torsdag – I dag fikk de vite resultatet!

"Supervisor Susanne" følger med på elevene sine imens de jobber. Poeng for samarbeid og orden var det kjøkken-lærerne som delte ut.

Jentene ville gjerne være på samme lag, og siden det bare er tre jenter i denne klassen (Maila, Ingvild og Isabella) fikk de lov til det. De andre lagene besto av arbeidsparene Jørgen og Michael, og Kristian og Marcos. De tre lagene fikk hvert sitt brett med de samme ingrediensene. Tidsberegning, arbeidsfordeling og i hvilken rekkefølge det var best å jobbe, måtte elevene finne ut selv.

Her får juryen vite hvilke elever lagene består av. Det meste av vurderingsarbeidet gjorde de uten å vite hvilke elever som var med i hvilke grupper.

Juryen (Tore, Frode og Stefan) hadde mange punkter å vurdere, et arbeid de gjorde meget samvittighetsfullt og nøye. Opplegg og utseende, smaker og konsistenser ble vurdert og notert i tettskrevne skjemaer de leverte videre til kjøkkenlærerne.

And the winner is..

.. Kristian og Marcos! Dette var gutta som hadde den mest innbydende middagstallerkenen, som også fikk mest poeng for smaken. Gutta hadde også jobbet i “riktig rekkefølge” slik at alle rettene ble ferdige innen tidsfristen. De fikk også pluss i margen for konsistens og innbydende dessert-anretning. Gratulerer så mye med seieren!