Spanske kulturdager

I år ble det spanske dager på Den Norske Skolen, Málaga lagt til hele den siste hele skoleuken før sommeravslutning. Som et resultat av dette, ble denne uken spekket med opplevelser, skoleturer og kreative aktiviteter.

Malt keramikk - Ingenting er så andalucisk som det. Elevenes arbeider skal stilles ut på sommeravslutningen.

Hva er egentlig typisk spansk? Dette er det viktig å lære noe om når man bor i Spania. Her på skolen er det lærerne på de forskjellige teamene som samarbeider og setter istand et flunkende nytt og  kreativt opplegg hvert år. Formålet er at elevene skal lære om kulturen i Spania, dette spennende og vakre landet vi bor i, og samtidig oppleve variasjon i det vi lærer fra år til år. 

Kunst og kultur

Gjennom årets temauke fikk elevene blant annet lære om maleren Picasso, og forsøke seg på å kopiere kunsten hans. Noen elevgrupper har malt keramiske fliser i andalusisk stil, og andre har dekorert vifter. De yngste har kost seg meg å lage andalusiske motiver i mosaikk, med små mosaikkfliser. Andre ting elevene har gjort er å tilberede tapas og øve på å spille spansk musikk selv, for å nevne noe. I tillegg har hele skolen vært på forskjellige ekskursjoner til Málaga, El Chorro og Granada. 

Spanske vifter. Mellomtrinnet har dekorert egne vifter - slike som spanjolene bruker de varmeste dagene.
Kunstner Valentina i arbeid.
Spansk frokost - Det ble også tid til litt spansk matlaging i temauka.
Mosaikkproduksjon med engasjerte og arbeidsomme elever.
Vi har lært om Picasso, Málagas store kunstner, og studert kunsten hans ved å lage egne versjoner av noen av hans kjente verker.
Linnea har kommet langt på mosaikkbildet sitt, og smiler fornøyd.
Det er mye læring i å kopiere kunst - det er en læringsmetode kunststudentene også tar ibruk.
3. - 4. trinn: Samarbeid og god planlegging, og ikke minst en god dose tålmodighet, må til når man skal lage mosaikk sammen. De yngste, 1. - 2. trinnselevene har laget egne mosaikkbilder som de gleder seg til å vise frem.

Nå, som vi er på oppløpssiden mot avslutningen av skoleåret 2020/21, øver elevene til avslutningsfest. Det blir et spennende underholdningsprogram med spill, sang og flamencodans.

Flamencodans er en fast ingrediens i spanskuka. Vi gleder oss til å se elevenes danseoppvisning på avslutningsfesten!