Mijas Pueblo

En perle av en spansk, hvit landsby fikk besøk av våre nydelige, fargerike perler av noen norske elever. De gikk på oppdagelsesferd i gatene i Mijas Pueblo, med et oppgaveark i hånden. I en ellers ganske stille landsby, der turistene fortsatt glimrer med sitt fravær, fylte elevene fra Den Norske Skolen Málaga gatene og parkene med farge, liv og sang.

Super utsikt - i alle retninger. Det der nede er Fuengirola!

Byorientering i Mijas Pueblo

Byorienteringen inneholdt et kart elevene skulle følge, med små morsomme oppgaver. Underveis ble gruppene utfordret til å ta kontakt med lokalbefolkningen, samtale og synge på spansk. Kjente bygninger skulle identifiseres, og jammen var det noen regneoppgaver der også, og bittelitt gym.

Gruppene var aldersblandede fra første- til fjerdetrinn, så oppgavene var både lette og noen vanskelige. Det vanskeligste var kanskje at det var litt flaut å skulle ta kontakt med folk. Å spørre noen om hva hesten hans heter, gikk ganske greit. Å spørre om noen hadde lyst til å ta armhevninger sammen med oss, ble litt vanskeligere.

Gruppevis, aldersblandet og med hver sin voksen. Det var mange grupper med få elever, så alle fikk prøvd seg litt.
¿Como se llama el caballo?

Praktiseringen av det spanske språket, gikk egentlig veldig greit, og folk var veldig hyggelige og imøtekommende.  -Alle fikk til alle oppgavene, forsikrer turleder og kontaktlærer Linda Sakseide, selv om noen til slutt tok armhevningene selv.

Vil du vite mer om byen og severdighetene, finner du my spennende HER.

Fotoalbum fra turen:

Siden tyrefekterarenaen var stengt, ble det ikke lunsj og lek der som det opprinnelig var planlagt. Derfor gikk ferden videre gjennom de flotte hagene bak kirken, og tilbake ned til det store torget. Der fikk elevene leke fritt på scenen, spille fotball og hoppe tau, før lærerne kjøpte deilig saftis til alle, som avslutning på en nydelig turdag.

Bli med oss til vakre Mijas Pueblo:

Norskeskolen