Spansk Sommerfest

¡OLE! Årets store sommerfest ble spanskere enn noen gang på Den Norske Skolen, Málaga. Det er fordi vi ikke har kunnet ha så mange fester i år, og derfor valgte å slå sammen to av våre morsomste fester, spanskfest og sommerfest. Flamencorytmer med eget elevband, sang, spill og dans. Elevene fremviste arbeid de har jobbet med i spanskuka, underholdningsbidrag krydret med informasjon om spansk kultur, kunst og fakta.

Provinsene i Spania ble veldig kreativt presentert av 3. og 4. trinn.

Det er vanskelig å plukke seg favoritter og velge hva man skal fortelle om etter en slik kveld. Konferansierene Sara og Jonathan gjorde en fantastisk jobb med å lede publikum gjennom alle underholdningsnumrene. 

Kvelden startet livlig med noen morsomme spanske barnesanger, der de minste lurte på hva de skulle ha på seg og hvor stort hus de egentlig hadde. Alle klassene fra tredje til syvende trinn hadde egne band som spilte bakgrunnsmusikk og solonumre. Spesielt fint i år var det å høre ukuleleversjonen til Marie og Sara av superhiten Despacito. Martha i syvendetrinn slo også publikum i bakken med sin solosang og dans med klassevenninnene og med guttene på trommer. -Well done, everyone!

"Hun følger alltid med på andre og hjelper til hvis hun kan. Hun gjør aldri noe tull i timen og er en god venn og læringspartner"

Hedersprisen – Årets medelev

Kveldens høydepunkt blant en rekke høydepunkter var hedersprisutdelingen! Hvert år har skolen en høytidelig kåring og påfølgende premieutdeling til de elevene som har etterlevd skolens tre gyldne regler, nemlig det at:

  • Jeg er her for å lære
  • Jeg er her for å hjelpe andre å lære
  • Jeg er her for å bidra til at alle skal ha det bra

Det er Rotary Marbella som sponser prisen. I år var det Noa i syvende trinn som gikk av med den ærefulle seieren, etter å ha mottatt flest nominasjoner, og de aller best tenkelige omtaler fra sine medelever. I år ble det også delt ut en annenpremie som vi har valgt å kalle kompisprisen. Denne var det Erika som vant, også velfortjent.

Erika fikk også veldig gode tilbakemeldinger fra medelevene sine, og seilt inn på en god annenplass.

Slampoetry

Imponerte gjorde også de litt mindre spanske, underholdningsbidragene, som var plukket fra norsktimene i februar. Slampoetene Frida, Yasmin og Aquiles fremførte tekster de hadde skrevet selv, og inneholdt sterke budskap om det å føle sterk tilhørighet i to land, kjempe med forventningspresset og å ta vare på jorda vår.

Aquiles fremførte sin "Slam" om å være både norsk og spansk.
Fridas slampoetry handlet om jorda vår, og at det er på tide at noen viser omsorg for "henne"
Yasmins viktige tekst om forventninger slo godt an hos publikum.

Så gjenstår det bare å ønske alle en god sommer! Vi lover videoer fra flere av opptrednene ukene som kommer. Følg oss her på nettsiden, på Facebook og Youtube, så er du sikker på å få med deg alt! Her skal du få noen flere bilder, mens du venter:

FAU stilte opp og hjalp til med salget av mat, men i år var det festorganisator Susanne med hjelp av Luisa som organiserte det aller meste, fra øving til organisering av matserveringen. Selvfølgelig må man ha paella på spansk temafest, og jentene hadde bestilt spanske kokker som tilberedte en gigantisk paella.

Et vaskeekte flamencoshow med spanske musikere og dansere ble også en eksotisk og autentisk spansk ingrediens.

Album:

Barnetrinnet har vært på ekskursjon til Mijas Pueblo.

Etter turen lagde de tegninger og skrev setninger om det de hadde opplevd.

Album:

Hva vet du om de forskjellige provinsene i Andalucia? 3. og 4. trinn hadde forberedt en liten presentasjon av provinsene, noe de hadde små innslag om, festlig sammensatt med musikanter og litt “bilkjøring”

Album:

Kunst Inspirert av Pablo Picasso: Mellomtrinnet var på kulturekskursjon til Malaga og besøkte Picassomuseet. Etterpå studerte de kunsten hans og lagde flotte bilder og masker.

Album:

Hva med Olivenoljen, fotballen og tyrefekterne?

Joda, dette hadde 5. og 6. trinn forberedt interessant info om, som de både leste opp og stilte ut.

Norskeskolen