Ski-VM i kultursalen

-Nå er det bare ti minutter til VM- stafetten begynner

-Ja, jeg vil ikke gå glipp av et eneste minutt av filmen.. eh kampen..

-Det heter rennet

-Å ja. Det!

Sjettetrinn skal kombinere kunst-og håndverk med VM på storskjerm og stillelesning. Ikke alle er like interessert i VM, men det kribler litt likevel. Lærer Nina Dyregrov har gitt en rask gjennomgang av begrepene rundt stafett ski-VM, herre- og damelag og hva det hele går ut på, før hun tar med klassen sin ned i kultursalen. Der åpnes samlingen av Stefan, som også redegjør for noen begreper, og at det er noen i salen som heier på Sverige også. Og Finnland.

Kultursalen er pyntet med norske flagg, ballonger, lykter og lys. Elevene er pyntet med medaljer og noen har tegnet det norske flagget i ansiktet. Alle tilskuerne blir servert varm kakao.

Sjekk den stemninga!

Dyrebar lærdom

Men hvorfor bruker Den Norske Skolen, Malaga tid på dette da? – Det er ikke uvanlig at skolene rundt om i Norge bruker tid på ski-VM. Ski er en del av kulturen vår. Det skaper samhørighet og nasjonal tilhørighet å samles for å oppleve dette sammen. Spesielt på en utenlandsskole som denne, finnes det elever som ikke kan så mye om nettopp slike ting. Ikke alle har norsk TV hjemme, kan forholde seg til begrepet «født med ski på beina» eller har opplevd stoltheten ved å se nasjonen sin prestere godt innen internasjonal vintersport.

Det føles som å være på en skistadion. Summende stemmer og hurrarop. Glede, rekreasjon og samhold. Sportskommentatoren i bakgrunnen. -Norge! Norge! Norge!

Vi rakk ikke alt på timeplanen i dag, men vi har lært mye. Klart dette er viktig lærdom!