Sommerhilsen fra rektor

Nok en gang kommer sommeren brått på, både for oss her på skolen og for elevene våre. For noen av dere betyr dette at tiden her avsluttes, mens for andre er det kun noen ukers sommerferie før dere er på plass igjen på DNSMálaga til høsten.  Uansett vil alle til høsten stå foran nye utfordringer,  muligheter og eventyr, enten det er på ny skole, nytt bosted eller et nytt skoleår her på DNSMálaga. Uavhengig av hvor veien går videre, håper jeg at elevene våre har fått med seg mange gode, viktige erfaringer og verktøy, som har rustet dem både til å takle nye utfordringer og til å gripe nye muligheter.

Det lange, korte året

Når jeg skal forsøke å beskrive skoleåret 2020/2021, så sitter jeg igjen med en opplevelse av at det har vært et langt år som har gått veldig fort. Jeg tror årsaken til dette er at vi hadde så store og ulike forventninger til hvordan året ville bli. Noen var ganske optimistiske, andre gikk bare og ventet på beskjed om flere restriksjoner, smitteutbrudd på skolen og nedstenging. Men skolen skulle gå som normalt, inntil vi fikk andre instruksjoner. Vi hadde tett dialog med kommunen, fulgte med på nyhetene og håpet på det beste og forberedte oss på det verste. Når vi ser tilbake, kan vi vel være enige om at det ble et ganske bra år. Høydepunktet var når vi fikk den endelige beskjeden om at vi kunne samles og feire 17. mai. Etter det gikk det slag i slag. Alt det tapte skulle tas igjen, og det ble fjellturer, stranddager, storbyturer og mye, mye mer. Det hele ble toppet med en spansk sommerfest.

Som rektor gjorde det i år kanskje enda sterkere inntrykk enn normalt,  å se elevenes glede over å få være sammen, by på seg selv og få vise familiene sine hva de har jobbet med det siste året. Vi vet jo hvor mye uforutsigbarhet, usikkerhet og kanskje bekymring, elevene våre har stått i de siste 2 årene. Det var godt å se at de siste uken har visket vekk de aller dypeste sporene etter dette.

På denne tradisjonelle sommeravslutningen synliggjøres alt det vi på skolen jobber med, som ikke kun handler om fagene, kompetansemålene og karakterene. På denne arenaen får eleven både trent på og vist frem kompetanse og ferdigheter som samarbeid, samhandling, kreativitet og etisk refleksjon. De er både utøvere og tilhørere og viser respekt for og “heier” frem sine medelever og viser med dette i praksis hva det er å være en god skolevenn. 

Hedersprisen 2021

Siste skoledag deler jeg også ut DNSMàlagas Hederspris. Prisen er et elevstipend fra Nordiska Rotarianer i Marbella og er på 300€. Dette er ikke en pris til den som får de beste karakterene, som er kulest eller mest “populær”.  Nei, dette er en pris som går til en elev som de andre elevene mener nettopp har disse egenskapene. En som de andre mener er en god skolevenn og som følger skolens 3. Gylne Regler:

Jeg er her for å lære

Jeg er her for å hjelpe andre å lære

Jeg er her for å bidra til at alle har det bra

I år, som i fjor, var det ca 60 elever som valgte å nominere en av skolekameratene sine. Og bortimot 25 elever ble nominert. Vinneren av hedersprisen i år ble Noa på 7. trinn. Nominasjonskomiteen ble både rørt og imponert over de begrunnelsene og små fortellingene som elevene la ved nominasjonene sine.

Det var en elev til som fikk mange og velbegrunnede nominasjoner. Derfor valgte nominasjonskomiteen i år, som i fjor, å dele ut en liten kompispris til denne eleven også.

Sånne dager som dette gir inspirasjon og motivasjon for oss som jobber i skolen. Disse dagene understreker oppdraget vårt og bekrefter at det vi gjør er så riktig og viktig. Det er fantastisk å gå ut i sommerferie med denne følelsen!

Jeg gleder meg allerede nå veldig til neste skoleår!

Riktig god sommer alle sammen!

Hilsen Trude

This entry was posted in . Bookmark the permalink.
Norskeskolen