Plástico no Fantástico på ekskursjon

For å bli litt kjent med strendene og havet ,som vi skal engasjere oss og rydde opp i, har vi vært på befaring. Imens vi ventet på at Sealife Benalmádena skulle åpne, ble det tid til å teste de organiske dragene vi lagde på annerledesdagen i februar. Etter omvisningen på Sealife, ble det båttur med foredrag om plastforsøplingen i middelhavet.

Drageflyvning på stranden.

Det var ikke alle dragene som ville lette, så elevene måtte forske litt på det. Var det fordi det var for lite vind? For tunge drager? Var de symmetriske nok? Manglet det vekting i halen? Eller er det rett og slett slik at man trenger litt øvelse i drageflyvning?

Sealife

Omvisningen på Sealife ble ikke helt etter bestillingen, for de glemte visst å fortelle om plastforurensningen vi hadde forespurt om, men vi fikk en flott innføring i hva havoverflaten skjuler av vakkert dyreliv. Omvisningen skulle ligge til grunn for en skriftlig innlevering i engelsk denne uken. Vi fikk se og lære om fiskene inne ved stranda her ved Middelhavet, sjeldne og fargerike fisk, sjødyr, skilpadder, anemoner, skater og haiarter.

Her får du se en video av oss fra Sealife. Vi lærte og opplevde mye nyttig av guiden vår, men lyden ble litt vanskelig der inne. Elevene tok selv masse bilder av dyrene og informasjonsplankettene, som de skal bruke i skolearbeidet de neste ukene.

Vet du hvor lang tid det tar fra du kaster en flaske i havet til den er brutt ned? Fra 450 - 1000 år, forteller guidene.

Båttur

På turen med turistbåten Starfish, fikk elevene et foredrag om havplast. Utenfor Torremolinos fikk vi se et oppdrettsanlegg av blåskjell. -Før gikk alt avfallet fra fangst- og oppdrettsnæringen rett i havet, forteller guiden.

Nå er det strenge regler og høye bøter å få om man velger å kaste slikt avfall i havet. Det gjenstår et enormt ryddearbeid, forteller guidene, og viser plansjer av hvor lenge det tar for plastsøppel å brytes ned. Etterpå ble det god tid til å kose seg på tur, og noen fikk lov å prøve seg som styrmenn.

Oppdrettsanlegg for blåskjell

Fotoalbum fra båtturen:

Norskeskolen