Innsats for andre

På 1.- 2. trinn har elevene lært litt om urettferdighet i verden. Sammen med kontaktlæreren sin Linda, bestemte elevene seg for å gjøre noe for å hjelpe. Ved å plukke søppel utenfor skolen, tjente de noen kroner. Etterpå ble det hjemmearbeidsdag, der elevene gjorde en innsats hjemme som de fikk betalt for. Til sammen tjente de 199 euro som de har sendt for å kjøpe mat til noen barnefamilier i Venezuela. Nå har de flittige elevene startet produksjon av maisløyfer, som de skal selge for å få inn enda mer penger til de fattige familiene.

17. Mai-sløyfer til salgs:

For å tjene mer penger til de fattige familiene er elevene nå i full sving med å produsere 17.mai-blomster/sløyfer som de skal selge til elever og familier her på skolen. Blomstene har elevene tegnet, klippet og satt sammen til tre ulike varianter i rødt, hvitt og blått. De voksne har hjulpet med å lime på bånd og sikkerhetsnål.

Linda setter opp salgs-stand ved henting noen dager før nasjonaldagen. Tidspunkter for salget kommer, men hvis du vil “sikre deg” en blomst, kan du forhåndsbestille av Linda på mail: linda@dnsmalaga.com

Blomstene selges for 2 euro stykket.

Inntektene går til mat til flere familier i Venezuela. PS: Dersom noen ønsker å betale mer enn det de koster, så er det lov. Alt går til de fattige familiene!

Hjemmearbeidsdag: klassen har en prosjektblogg/ et intranett i google, der elevene og Linda samler alt de gjør i forbindelse med prosjektet.

Gjennom dette prosjektet får elevene lære om den skjeve fordelingen og urettferdiheten som finnes i verden, forteller Linda. De lærer også om miljø og forsøpling, samfunn, økonomi, håndverk og at det faktisk nytter å gjøre noe for andre ved å engasjere seg.

Søppelplukkerne viser frem fangsten sin. Det ble veldig ryddig rundt skolen vår!

Linda Sakseide er personlig veldig engasjert i å hjelpe Venezuela, siden hun har noen venner derifra som har fortalt hvilke fryktelige omstendigheter de lever under. Det ble naturlig for henne å snakke om dette landet til elevene sine under prosjektet, og engasjementet smittet over på dem. -Tenk om vi klarer å smitte flere så de engasjerer seg til frivillig arbeid og aktivitet! Det håper vi på på barnetrinnet!

Vil du lese mer om  forholdene i Venezuela, finner du mye interessant lesning her på bloggen til Linda:

“En dråpe i havet er bedre enn ingenting”

Norskeskolen