Friidrett

Denne perioden skal ungdomstrinnet trene opp friidrettstalentene sine. Alle gymlærerne har slått seg sammen og leid stadion Polideportivo Arroyo de la Miel. Forrige torsdag startet treningen med lengdehopp, med og uten tilløp, kulestøt, liten ball, og sist men ikke minst: Løpeteknikk.

Til løpsteknikk-treningen fikk gymlærerne hjelp av et ekte løpstalent fra Norge, Christian Falkum Olsen. Hans lillebror (Benjamin) går i 9. trinn på Den Norske Skolen, Málaga, og dermed var lærer Vibecke så heldig at Christian ble med på lærerlaget for å motivere og inspirere elevene våre.

Balløvelsene tok Hilde B. seg av, imens Kim drillet elevene i lengdehopp. Til slutt fikk elevene prøve seg på langdistanseløp, denne gangen 1600m. Dette var bare en øvingsdistanse, kun for treningens skyld. Hva skjer når pulsen øker? Hvor lenge kan vi løpe uten å stoppe opp? Vi øver på å finne den riktige farten, den vi klarer å holde over tid, uten å stoppe eller gå.

Til slutt denne perioden, etter masse øvelse og gode fremovermeldinger, skal elevene teste ferdighetene sine i forhold til friidrettsmerket. Og løpsdistanseutfordringen 3000m!