Ørnefjellsmarsjen 2019

Tradisjon tro, har Den Norske Skolen, Malagas elever sprintet, løpt, slentret og gått til ørnefjellets topp. Målet er å utfordre seg selv og sine egne prestasjoner litt, og  å mestre en litt større fysisk utfordring. I år, som alle år tidligere, imponerte både store og små hverandre og seg selv.

Dagen startet i foten av fjellet, ved bommen som kommunen hadde ordnet oss en nøkkel til. Saft, boller og forsyninger fra og med FAU ble kjørt opp, sammen med andre forsyninger, tidtakere og andre i “støtteapparatet” som stod klare i løypa da startskuddet gikk. Noen litt mørke, men barmhjertige, skyer holdt solen i sjakk den første timen og sikret at alle kom seg til topps uten at varmen reduserte prestasjonene.

Beste gutt: Jørgen (8.trinn), Beste jente: Sunniva/Isabel(10.trinn), Beste idealtid: Alfred (1.trinn), Beste forbedret tid: Frida (7.trinn)

Sterke prestasjoner

Pokalvinnerne ble Frida som var den som hadde forbedret tiden sin mest fra i fjor. Hele 20 minutter! Jørgen tok førstemannsprisen og var aller først i mål av elevene. Alfred kom aller nærmest idealtiden lærerne hadde satt opp i all hemmelighet. Isabel og Sunniva ville dele tittelen som raskest jente og leide over mållinja. Beste voksenprestasjon og skolens raskeste var Johan, tett fulgt av beste kvinnelige løper Vibeke (Bekka) som også klatret raskt i bakkene. I år satte skolen ny sammenlagt rekord: Hele løpet, fra start til ankomst på ulvehytta har aldri vært avviklet raskere! Alle som nådde toppen fikk hver sin diplom og medalje.

Lindas kunnskapskonkurranse var lagt opp som på TV-programmet Farmen; svarer du riktig kan du ta ett skritt frem..

Etter bollepause, lunsj og en pust i bakken, ble elevene utfordret til konkurranser. Elevene viste også her et gnistrende konkurranseinnstinkt. De flyttet erter med sugerør, vekslet appelsiner med haken og spiste lakrissnøre, og førte blyanter ned i flasker – uten å hjelpe til med hendene. Det ble mye latter underveis.

I Lindas kunnskapskonkurranse var det nesten som å være med på “Farmen”. Den som svarte riktig kunne ta ett skritt frem.