Nye fjes på DNS Malaga

Møt vår spenstige og allsidige bukett med nye lærere for skoleåret 2018/2019! I år suppleres det med Stigs spisskompetanse i fotball og fysisk aktivitet. Camilla har deltatt i utviklingsarbeid i matte og har studert psykologi. Mette får gåsehud når noen knekker lesekoden, Monica brenner for montessoripedagogikken, Vibeke vil tilby elevene et møte med «Elevaktiv» og Johan er sosionom. Mari har vært jorda rundt og har fordypning i vurdering for læring, matematikk og flerkulturell pedagogikk. Karethe elsker dans og engasjerer seg globalt for at alle skal få gå på skole. -Felles for dem alle er at de gleder seg til dette skoleåret på Den Norske Skolen, Malaga!

Marthe elsker fysisk aktivitet og nye utfordringer, og bruker mye tid ute på tur sammen med hunden sin Noor (som elsker å bade).

Marthe Skahjem skal undervise i grunnfagene (norsk, matte og engelsk) + kroppsøving og litt naturfag her på skolen. Hovedsakelig vil hun være tilknyttet 3. og 4. trinn.

Marthe er født og oppvokst i Kristiansand, er 24 år, og ganske nyutdannet. -Jeg har jobbet 1 år på en barneskole litt utenfor Kristiansand (Birkeland). Imens jeg tok grunnskolelærer-utdanningen i Stavanger, jobbet jeg som vikar på en barneskole der. Jeg også har jobbet på en avlastningsbolig for funksjonshemmede barn hjemme i Kristiansand på ferie. Mathe er Adjunkt og har fagutdannelse i norsk, kroppsøving, mat & helse og KRLE.

-Jeg har valgt å ta jobben på Den Norske Skolen i Malaga fordi jeg hadde lyst på et nytt og annerledes år. Jeg så utlysningen av lærerstillingene på nett, og gikk inn på skolens nettside for å sjekke ut skolen. Da ble jeg veldig positiv til at skolen hadde så stort fokus på det sosiale, og det å være aktiv gjennom skoledagen. Jeg bladde gjennom bildearkivene og så mange glade og fornøyde elever. Jeg måtte bare sende inn en søknad!

Aller mest gleder Marthe seg til alt det sosiale vi skal gjøre sammen dette skoleåret, alt fra de små sosiale samlingene i klasserommet til de større tingene som skolen gjør sammen på tvers av trinnene. -Jeg gleder med til å være en del av elevenes læring og å se hvordan hver enkel elev klarer å utvikle seg gjennom skoleåret. På fritiden gleder jeg meg også til å finne mer ut hva Spania har å by på, besøke flotte steder og sanke opplevelser.

-På fritiden så liker jeg å trene variert. Helst ballspill i form av tennis og padel, men også løping og styrketrening. Jeg ser frem til et godt og inspirerende år på DNS!

Stig Løkken blir ofte å treffe i ballbingen. Han skal blant annet jobbe som assistent i flere klasser og ha fysisk aktivitet med flere elevgrupper.

Stig er født og oppvokst på Lillehammer. -Der har jeg jobbet på Røyslimoen barneskole i over tolv år, og over to perioder, forteller han. -På Røyslimoen har jeg undervist i gym, og jeg har hatt ansvaret for flere prosjekter innen fysisk aktivitet. Også på Røyslimoen var en del av stillingen hans assistent-oppgaver.

-Jeg har spilt aktivt både bredde- og toppfotball i over 25 år, forteller Stig. Han har spilt 5 U- landskamper for Norge, og har har blant annet representert Norge i ungdoms OL i Lisboa-97.

Etter at Stig la opp som spiller har han tatt Uefa- B trenerutdannelse, og var trener for Lillehammer FK i 3. divisjon i 3 år. -Det siste året har jeg hatt en deltidsstilling som trener- og spillerutvikler der, forteller Stig.

Hvorfor DNS Malaga? -Jeg har hatt lyst til å gjøre noe helt annet og ta en ny utfordring, så når muligheten dukket opp her nå, så var jeg helt klar!

Jeg har fått et veldig godt første inntrykk av skolen og staben. Det virker som det er en god arbeidskultur og et godt miljø med masse kompetanse og gode erfaringer på huset.

Akkurat nå bor Camilla på pensjonat, vasker klærne sine i badekaret, spiser takeaway hver dag og sover lite på grunn av papirtynne vegger. Så, naturlig nok, gleder hun seg til å flytte inn i leiligheten hun skal leie og komme i orden der. -Jeg jobber også hardt med å finne riktig temperatur på aircondition!

Camilla Skare Ulvatn skal være kontaktlærer i 5. og 6. trinn ved DNS Malaga dette skoleåret. Hun vokste opp på Stord, har bodd ett år i Bergen og ti år i Oslo. Før Camilla gikk allmennlærer på lærerskolen, studerte hun psykologi i ett år, og sosiologi ett år.

-Jeg har jobbet på Grefsen skole i Oslo. Der underviste jeg i alle fag som klassen hadde (matte, norsk, engelsk, naturfag, samfunnsfag, KRLE, kunst & håndverk, gym, musikk, svømming). På Grefsen skole var jeg veldig opptatt av å utvikle meg som klasseleder, og jobbet mye med å skape et trygt og godt læringsmiljø for alle. Også de som synes skole kan være litt slitsomt har rett til å trives, sier Camilla. -De siste årene på Grefsen var jeg med på et utviklingsarbeid i matematikk der vi fokuserte på forståelse, matematisk dialog, problemløsning og rike, åpne oppgaver, forteller Camilla, noe som er helt i tråd med det utviklingsarbeidet Den Norske Skolen, Malaga har begynt på.

-DNS Malaga ser ut til å være en skole med gode verdier som jeg kan stå for. Skolen har profesjonelle, dyktige og hyggelige lærere, trygge og fornøyde elever samt en åpenhet for utviklingsarbeid. Det synes jeg virket spennende. I tillegg er jeg ekstremt glad i sol og strand – så jeg kunne ikke funnet noe bedre enn dette, forsikrer hun.

Jeg gleder meg aller mest til å møte elevene mine og få bli kjent med dem. Jeg gleder meg til å se nye vennskap bli til og elever som trives sammen. Jeg gleder meg til vi skal gjøre mye moro sammen (som turer, stranddag, skidag osv) samt alt det vi sammen skal øve på og lære oss. Jeg håper alle vil bidra til å hjelpe hverandre, så vi kan utvikle oss og lære nye ting sammen. I tillegg ønsker jeg å bruke iPaden til nye og spennende prosjekter som vil gjøre undervisningen enda morsommere og mer spennende. -Jeg ønsker å være en trygg, støttende og engasjert lærer for elevene mine slik at alle får vist sitt beste potensiale og slik at de får et godt skoleår, avslutter Camilla.

-Vi har hatt feriehus her i Andalucía i mange år, så for oss ble litt som å flytte fra et hjem til et annet. Det var «grei skuring», vi dro fra Norge kun med håndbagasje. Når barna kommer på besøk, så skal de fortsatt «hjem i helgen».

Mette Engum skal jobbe som faglærer i 1. og 2. trinn ved Den Norske Skolen, Malaga. Mette kommer fra Larvik i Vestfold og har straks vært lærer i 20 år. Hun har for tiden permisjon fra Fagerli skole, en helt ny og stor barneskole i Larvik, for å jobbe her hos oss.

-Jeg er adjunkt med opprykk og er ganske nylig ferdig med videreutdanning i engelsk, forteller Mette. Jeg har alltid vært kontaktlærer i småskolen, så det å være faglærer blir nytt for meg. Selv om jeg har vært lærer i mange år, liker jeg jobben min veldig godt og gåsehuden kommer fremdeles hver gang noen knekker lesekoden.

Mette har lenge ønsket å jobbe på Den Norske Skolen Malaga.  -Nå har mine egne barn blitt voksne og tiden var endelig moden for å skyve seg selv litt ut av komfortsonen og sikte mot nye utfordringer.  -Så da fant jeg mot til å søke. Kan tro gleden var stor da jeg faktisk kom på intervju og senere fikk jobben, forteller Mette opprømt.

-Jeg gleder meg til å bli kjent med nye elever, foreldre og lærere, få nye impulser og ideer, til å fortsette å jobbe med digitale læremidler og bli enda bedre på disse. Det blir spennende med fådelt* skole,  mindre klasser og forhåpentligvis tettere oppfølging av hver elev.

*Fådelt skole betyr at flere klassetrinn er sammenslått og deler lærer og klasserom.

Flytteprosessen? -Flyttelasset inkluderte 15 kofferter, to barnestoler og en vogn. Da vi kom ut av flyet brukte vi over en time på å lokalisere alle kolliene og sette de på traller. Vi fikk endelig alt stablet opp på 4 traller, slik at til og med seksåringen måtte trille en tralle med bagasje høyere enn han selv. -For et skue! Taxiene nektet å ta dem med, så «svette og fæle» hentet de leiebil. Så klarte de å krasjlande to av trallene ved enden av et rullebånd. -Fra vi kom av flyet i Malaga og til vi var i Benalmádena tok det 4 timer, forteller Monica. Godt at ungene fikk lov til å hoppe i bassenget nesten med en gang vi kom frem. Det trengtes!

Monica Mørkve Wesøe  skal være kontaktlærer for 3. og 4. trinn. Hun er født og oppvokst i Bergen, men flyttet til Kristiansand som 19-åring. Monica og familien er bosatt  i Lillesand, der hun har jobbet i åtte år ved Justøy Montessoriskole.

Monica er utdannet allmennlærer og har tatt etterutdanning i montessoripedagogikk. Hun har vært kontaktlærer i 3. og 4. trinn siden hun begynte å jobbe på Justøy, og har undervist i stort sett alle fag. -Jeg har i tillegg fordypning i mat og helse, og synes det er veldig spennende å undervise i det, forteller Monica. Monica, som også brenner for montessoripedagogikken, håper på å dryppe litt av det inn i undervisningen.

-Både jeg og mannen min har hatt en drøm om å dra til utlandet for en periode, og når annonsen for skolen lå ute, tok vi sjansen og søkte. Vi hadde ingen plan om noe, før jeg plutselig satt med en jobb i fanget og vi måtte bestemme oss veldig fort for om det skulle bli noe! Vi var enige på forhånd at dersom muligheten dukket opp, så skulle vi bare hoppe i det. Plutselig så var vi inne i en prosess med å flytte hele familien på to voksne og tre barn ned til Costa del Sol, forteller Monica.

-Hva gleder du deg mest til i år? -Jeg gleder meg utrolig mye til å bli kjent med elevene, skolen og området rundt. Få et innblikk i den spanske kulturen. Mye sol og varme, og mange nye opplevelser med familien min. Håper også på å lære litt spansk, og ikke minst bli veldig god på iPad i undervisningen.

Vibeke (Bekka) vil løpe og sykle i fjellene, spise fersk frukt fra trærne og oppleve spansk kultur. -Jeg brenner for undervisning som er basert på «elevaktiv» (elevaktive læringsformer), men også en sunn og frisk ungdomstid fylt av venner og gode opplevelser, forteller hun.

Vibeke Kåbuland skal være kontaktlærer for 10. trinn, og underviser i KRLE, matematikk, norsk og gym. Vibeke kommer fra ei lita bygd kalt Iveland, men har bodd i Kristiansand de siste årene, før hun dro til Den Norske Skolen på Gran Canaria. Hun byttet til Den norske Skolen, Malaga blant annet fordi hun ønsker å være endel av IKT-satsingen vår!

– Jeg har jobbet i 10 år ved Iveland skole, og vikariert på Fagerholt barneskole, før jeg bestemte meg for å bli ungdomsskolelærer. Da byttet jeg til Haumyrheia skole, der jeg var kontaktlærer. Det siste året har jeg jobbet på Den Norske Skolen Gran Canaria, forteller Vibeke.

– I utgangspunktet tok jeg fagbrev som barne- og ungdomsarbeider, men kastet meg på et nettstudium som gjorde at jeg etter 4 år også ble utdannet adjunkt, forteller Vibeke. -Jeg søkte meg hit fordi jeg var her på kurs* i fjor. Da ble jeg så imponert over IKT satsingen, og håper at jeg skal lære meg mer teknologi av både lærere og elever. Jeg gleder meg også til å få være en del av et skolemiljø hvor det skjer mye både faglig og sosialt på tvers av trinn.

*​Godkjente Norske Utenlandsskolers Forening, GNUF, samarbeider ved å blant annet tilby alle medlemsskolenes ansatte et årlig fagseminar. Les mer om GNUF her.

-Jeg gleder meg til å jobbe på en grunnskole, bli kjent med de ansatte og møte elevene. Det å få oppleve å bo Spania et helt år blir sikkert også veldig lærerikt; Jeg er spent på å se motsetningene som er mellom Norge og Spania, forteller Johan.

Johan Sandnes kommer fra Levanger i Trøndelag, og skal jobbe med fysisk aktivitet, assistent- og spesialpedagogiske oppgaver ved skolen vår. 

Johan var ferdig utdannet sosionom våren 2018, og har tidligere jobbet ved en videregående skole i Bodø (Bodin VGS). Han har også en del erfaring innenfor eldreomsorg, og med elever innen autismespekteret og i psykiatrien.

-Hvorfor DNS Malaga? -For en mulighet å få! Dette er en mulighet man ikke kan la gå. Jeg tok jobben fordi jeg har hørt mye bra om skolen, og rett og slett fordi jeg var så heldig å få muligheten til å jobbe og leve i Spania et år.

Karethe er veldig glad i danse og har tilbragt utallige timer inne i «svette dansesaler». -Jeg kommer til å finne enhver anledning til å flette inn dans i undervisningen, forsikrer hun.

Karethe Nedrebø Eide skal være kontaktlærer for 9. trinn, undervise i KRLE, samfunnsfag, naturfag, engelsk, utdanningsvalg og valgfaget “Innsats for andre”. Hun skal også ha ansvar for elevrådet.

Karethe komer fra Sandnes, men har bodd de siste ti årene i Oslo. Hun er utdannet adjunkt fra Høyskolen i Oslo og Akershus, og har undervist på en skole på Holmlia i Oslo. -Jeg har alltid vært glad i å reise og prøve nye ting, samtidig som at jeg ikke er i tvil om at det er utdanning jeg skal jobbe med. Jobben her i Malaga er dermed ganske perfekt kombinasjon. Klar for å prøve noe nytt og utvide mine horisonter, tok jeg jobben. Nå gleder jeg meg masse til å jobbe på en liten og fremoverlent skole, tilbringe tid med elevene mine og finne på masse sprell og moro med dem.

Innsats for andre er et fag midt i blinken for Karethe. -Etter et lengre praksisopphold i Uganda i 2013 har jeg hatt et brennende engasjement for utdanning for alle. Alle barn burde selvfølgelig få gå på skolen! Jeg har derfor brukt mye av utdanningstiden og fritiden min for å støtte kvinner i Uganda med utdanning og entreprenørskap. Et slikt engasjement er utrolig lærerikt og inneholder alt fra å pante flasker for å få inn penger, arrangering av konserter i Oslo og reiser til Uganda for å holde foredrag og workshops. Alt jeg har lært fra dette håper jeg å gi videre til elevene, avslutter Karethe

Jeg har alltid hatt lyst til at familien sammen skulle flyttet til et annet land, oppleve en annen kultur og lære nytt språk. Da jeg så annonsen om lærerstilling her i Malaga, var jeg ikke i tvil om at «denne jobben MÅ jeg ha». Jeg ble hoppende glad da jeg fikk jobben og gleder meg til å få nye venner, kollegaer, lære nytt språk, smake ny mat og bli kjent med mange nye elever og foreldre. Må bare innrømme at med fire barn er det jo litt kaos av og til. Men, hele familien er veldig fornøyde og byen er jo helt fantastisk nydelig.

Mari Hobbel skal være faglærer på DNS Malaga i år, mest for elevene i 7. trinn.

Mari ble født i Tromsø en iskald novemberdag, men familien flyttet til Østlandet, og Moss, der hun bodde det meste av oppveksten. -Etter videregående flyttet jeg inn i et kollektiv til Bergen. Det første året studerte jeg psykologi grunnfag, med vekt på skole- og opplæringspsykologi. Året etter startet jeg på lærerhøyskolen på Landås i Bergen.

Etter jeg hadde fullført to år, fikk jeg permisjon fra studiene og reiste «verden rundt» i nesten et helt år sammen med kjæresten min. Dette gav mersmak og jeg har reist mye siden også. Siste året som student i Bergen ble jeg gravid med mitt første barn, (Simon.) Vi flyttet derfor fra kollektivet og til en leilighet i Oslo. I Oslo fullførte jeg studiene og startet å jobbe som avdelingsleder i en barnehage for nyankomne flyktninger. Der jobbet jeg i to spennende år før jeg fikk mitt andre barn (Julian). Vi flyttet til Moss i en rekkehusleilighet og jeg fikk jobb på en 1- 10 skole. På den skolen har jeg jobbet i 10 år, fått to barn til (Hennie og Louise) og studert vurdering for læring, matematikk og flerkulturell pedagogikk.

Er du også ny i år, og trår over dørstokken hos oss for aller første gang som elev eller foresatt? Da er du sikkert spent på alle de andre ansatte ved skolen, også de som har vært her noen år! På skolens nettside finner du et bilde av alle ANSATTE og hvilke oppgaver de har her på skolen.