La Gran Final

Spansk kulturuke er hektiske og morsomme dager på Den Norske Skolen, Malaga. Skolen legger mye arbeid og kreativitet i disse dagene, for å sikre elevene litt kunnskap om vertslandet vårt. Uka startet i år med klaprende flamencorytmer som fylte skolegården med liv allerede tidlig mandag morgen; -En miks av elever fra trådte sine første flamencotrinn i ballbingen, med fnis og snert. Spanskfesten i kveld var La gran final for dansere, sangere og kunstnere.

Kunnskap framfor produksjon, har vært mottoet i år, selv om det likevel har resultert i endel flotte arbeider. Mellomtrinnene hadde tre grupper de rullerte mellom, Flamencodans, kunst og kultur.

Kunstgruppa har brukt tegneprogrammene på iPaden og laget Picassoinspirerte selvportretter med geometriske figurer. Portrettene ble først samlet inn som strektegninger til produksjon av fargeleggingsbok. Etterpå ble de ferdigstilte, digitale kunstverk i farger. Kulturgruppa tok for seg sport, musikk og spanske kjendiser.

Flamencodansingen ble som alltid festens store høydepunkt. -Finnes det noe mer sjarmerende en når ungene våre gynger med hele seg til spanske salsarytmer? (Vi lover – det kommer video) To flotte spanske sanger ble også fremført, og kommer snart på nettsiden 😉

På selve festen ble det servert paella fra en kjempestor panne, tilberedt av lokale matkunstnere. Det ble ekte flamenco dans og sang, innleid av FAU. Det blir stor stemning og ekstra spansk med litt hjelp fra de profesjonelle. Flere kastet seg med i dansen, og fikk en kort stunds berømmelse og trampeklapp for engasjementet.

Reisemesse

Ungdomstrinnene satte sammen en reiselivsmesse som foreldrene fikk besøke under den Spanske temafesten. De største kulturbyene i Spania; Valencia, Barcelona, Madrid, Pamplona, Bilbao og Cordoba hadde hver sin stand og presentasjon. Noen presentasjoner kom seg ikke til festen, men dere kan kanskje få se dem på nettsiden seinere

Kunstutstilling med 1. og 2. Trinn

Med inspirasjon hentet fra Picasso og spanske kunstneres verker, er det laget flotte bilder med akrylmaling. Denne elevgruppa har også jobbet med skoleskrift, og skriverammer, fakta om Picasso, de har hørt og sunget spanske sanger, og selvfølgelig vært med på dansingen. Torsdag ble uka avsluttet med spansk matlaging, albondigas og ost. 

Salsa

Flamencoen ble byttet ut med en mix av salsa, hip hop og reggaeton for ungdomstrinnene i år. Et show med gruppedans-duell og pardans – veldig gøy! Vår egen danselærer, Karethe Eide, underviste og var et inspirerende forbilde. Danserne hadde også en flott oppvisning for de voksne.