Kunstopplevelser i Málaga

Tirsdag denne uka dro 7. trinn sammen med lærer Mette Simensen og kontaktlærer Kurt Eriksen inn til Malaga for å oppleve byen og hva den har å tilby i forhold til kunst. Vi besøkte Picasso-museumet der elevene fikk flere oppgaver, en av dem var å velge ut et favorittmaleri, og tegne en skisse av det, forteller Kurt.

Gruppebilde fra Picassomuseet. Tirsdag var en skikkelig kald dag, (etter vår målestokk her i Spania) men det ble mye gåing så det var kanskje like greit?

Picasso

Picassomuseet er et “must” på kunstbefaring i Málaga. Museet er et av byens store stoltheter, Málaga er byen Pablo Ruiz Picasso ble født i. Museet inneholder 285 arbeider donert av Picassos familie.

Malaga Soho

Soho-området i Malaga er kjent for sin praktfulle Street-Art. Selv om Picassomuseet har mye spennende å tilby, var det likevel gatekunsten som gjorde sterkest inntrykk. Her fotograferte og filmet elevene kunsten de fant, og lagde en videopresentasjon av dette, som skulle leveres inn med kort frist. (Noen ganger er det prosessen som er viktigst, og ikke et finpusset resultat.)

 

Elevene valgte seg kaffestopp på Starbucks som første hvilepause, og til lunsj var alle på TGB, for der tilbyr de vegetarburgere. Dette ble en arena for gode samtaler og en god pause innimellom all gåingen, forteller Kurt.. -Det ble totalt cirka 12000 skritt på flere av oss den dagen, legger han til.

Málaga har mange kjente StreetArt artister, og er en besøkt by av entusiaster for kunsten.

Museo De La Imaginación

Som avslutning på dagen besøkte klassen Museo De La Imaginación. Et veldig lekent og kreativt museum verdt å få med seg. Elevene vil veldig gjerne tilbake dit, og det gjelder lærerne også, kommenterer Kurt.

o.

Gjennom å skissere et kunstverk, får man gransket detaljene nøye. Her skisserer elevene sitt favorittbilde malt av Picasso.
i bydelen Soho er det spesielt mye gatekunst å oppleve, selv om StreetArt finnes i nesten alle Málagas gater. Soho er formet som et triangel, fra togets endestasjon på venstre side mot havet, og helt ned til parken og den nye brygga.
Husk å løfte blikket! Mange av de fineste gatekunstverkene pryder veggene høyt oppe