Spirende økonomiforståelse med BookCreator

Personlig økonomi er et tema som kan tilpasses også yngre elever. 3. trinn på Den Norske Skolen Malaga har laget seg en butikk i BookCreator, der elevene går inn og plukker matvarer på budsjett, og regner ut hva måltidene og aktivitetene koster.

Lommebok i keynote

-Jeg fant inspirasjon til dette på internett, forteller kontaktlærer Marthe. Butikken på BookCreator har 15 sider og inneholder de aller viktigste matvarene man trenger.  Bildene og prisene er reelle, hentet fra kolonial.no. I keynote har elevene sin egen lommebok hvor de lager egne handlelister for frokost, middag og aktivitet med snacks. Der legger de inn bilde av maten de velger og prisen på matvaren. Deretter regner de ut hvor mye de har brukt på måltidet.

Samtidig krysser de over de pengene de bruker totalt i lommeboken slik at de har full oversikt over hva de har igjen, og hvor mye penger de kan bruke til neste måltid.

-Elevene er ivrige og jobber bra. De får et innblikk i hvor mye ulike matvarer koster, og lærer at vi må tenke over hva vi bruker penger på. De syns mange matvarer er dyre til tross for at de har får hele 500 kroner i lommeboken hver dag som skal brukes på frokost, middag og aktivitet. Senere i skoleåret skal vi prøve oss på flere måltider og et enda mindre beløp penger lommeboken, forteller kontaktlærer Marthe Skahjem.

Pengene er illustrert og oppsettet enkelt. Hver ukedag har sin egen side.
"Butikken" har femten sider med overskrigter som brød, pålegg og meieriprodukter. -Maten er dyr, synes elevene.