Kulturmix og TV-humor med 3. – 4. trinn.

Torsdag 19. april inviterte 3.-4. trinn resten av barneskolen, samt venner og familie til en forestilling i Kultursalen. Der leverte de en sammensatt og kreativ forestilling, med mange budskap, full av humor og sprelske innfall. De ulike TV-innslagene, som elevene på 4. trinn hadde laget tekstene til selv, var spilt inn på forhånd ved hjelp av iPad og green-screen. Filip på 4. trinn ledet forestillingen trygt gjennom morsomme nyheter, sportssending, værmelding og barne-tv, “live” korsang og skuespill.

Nyhetene og sporten

Sang og teater

-Forestillingen ble åpnet med den noe merkelige, og skikkelig ironiske, sommersangen “Solbrent” som handler om at sommeren er skikkelig fæl og at vi lengter etter snø. Det er ikke akkurat helt sant, siden vi har hatt mye regn og ganske kaldt vær her i Spania i det siste, bemerker kontaktlærer Linda Sakseide.

Deretter var det elever på 3. trinn som stod for et humoristisk teater-innslag der det handlet om at regissøren aldri ble helt fornøyd med hvordan skuespillerne spilte. Sønnen som døde måtte være litt tristere, moren litt mer lattermild og morsom, mens sykebilen måtte være med kul og jålete. Til slutt orket ikke regissøren mer og sa opp jobben.

Høydepunktet var nok likevel den flotte dansen som elevene hadde laget til den sterke og rørende sangen “13 horses” av Alexander Rybak. I løpet av historien dør flere og flere hester, og til slutt er det bare én hest igjen. Denne ble portrettert av Noa H. Hun viste spreke turnelementer i tillegg til vakker og grasiøs dans. Hele klassen deltok i dansen, enten det var som hester, fargerike fugler, sol eller hav. Alle hadde sin egen viktige rolle, og det var flott å se et så vakkert samspill i bevegelser ende opp i en flott positur midt på scenen til slutt, skryter den rørte kontaktlæreren.

Heldigvis kom budskapet om at det alltid finnes et håp godt frem til slutt, da elevene avsluttet forestillingen med en kraftfull versjon av sangen “Tomorrow” fra filmen “Annie”.