Jakten på Julestemningen

De sprøe professorene Thelma og Marcus har funnet opp et julestemningsbarometer. Eller det var bare Marcus som fant det opp, og dette barometeret må testes, mener Thelma. Sammen setter de opp en audition der folk kan få prøve seg, synge og spille litt. Kanskje de klarer å finne den ekte julestemningen?

Dessverre går det litt trått, for artistene fra FAU synger så surt at professorene blir sure, og Håvard rocker så heavy, (og harry som Thelma sier) at den stakkars juleblomsten mister alle bladene sine.

Heldigvis dumper rektor innom auditionen og tipser om at hun vet et sted der man kan få skikkelig julestemning, og barometeret kan bli testet..

Ferden går til kultursalen, der årets juleforestilling er i ferd med å starte. Professorene blir veldig imponerte over alle de fine folka og all den fine pynten, og bestemmer seg for å bli på scenen og introdusere alle julenumrene elevene på Den Norske Skolen, Malaga har øvet inn.

Allerede før de første tonene triller fra strupene til de første sangerne, triller det en julekule inn i barometeret. Rommet fylles med sang og dans, og den ene klassen etter den andre imponerer stort. Julebarometeret fylles til randen av julestemning, akkurat som hjertene til de heldige og stolte tilskuerne i salen. Magisk vakkert, vittig og særs underholdende.

Tre flinke jenter fra fjerdetrinn starter sart og vakkert juleforestillingen med solosang. Barometeret stiger med en ny julekule, før første- og andretrinn fremfører klassikerne “Snømannen Kalle” og “På låven sitter nissen”, og enda to kuler fylles i julestemningbarometeret. To ungdomsjenter fra syvendetrinn danser vakkert og følelsesladet, selvsikkert og øvet, etter tonene fra sangen “Snowman”. Så bryter grevinnen og hovmesteren vittig inn, men blir jaget ut igjen.

“Det lyser i stille grender” og “Spikke, sage, lime, banke – vi må finne skjegget” er tredjetrinns glansnumre, og etter dem; diktlesning med fjerdetrinn av “Lille Lise” før de synger selveste “Jingle Bell Rock”.

Grevinnen og hovmesteren prøver seg igjen, og det er veldig likt originalen. Professorene er fortsatt ikke noe imponert og jager dem ut for å gi plass til “Hem´att tel jul” av Vazelina Bilopphøggers. og en kjempesøt nissedans, med femtetrinn. Sjettetrinn hadde virkelig øvd, og bød på seks forskjellige solister med kor. De hadde egen trommeslager og pianist og hadde hyret to gitarister fra ungdomsskolen under fremføringen av “Home for Christmas” og “En stjerne skinner i natt”.

Åttendetrinns dans “Santa tell me” var sprudlende og vilter, og syvendetrinn stilte mannssterke med Ukelele-spilling av “Musevisa”, nok en sterk prestasjon.

 Så briljerte to rene og klare sopranstemmer i sjettetrinn med en aldeles nydelig fremførelse av “Himmel på jord”. Julestemningen sprengte dermed barometeret før Grevinnen og hovmestren ble forsøkt sparket av scenen for siste gang. Da mente publikum at nok var nok, og stod opp for dem: -Vi får faktisk julestemning av dem vi, sa stemmene i salen. -Jaja, dere får vel bli med på det siste fellesnummeret da, inviterte professor Marcus.

Til slutt fyltes alle salens midtganger og hele scenen med elever som avsluttet kraftfullt med “All I want for Christmas is you”

En tett og velregissert forestilling var over, stinn av nye og gamle klassikere. Julebarometer-røret er smekkfullt, og beviset er klart: Selve Julestemningen den var å finne i skolens kultursal, akkurat nå i kveld.

Tusen takk til FAU som stilte med grøt, gløgg og pepperkaker. Takk også til Magnus og Gregorio i orkesterhjørnet som hjalp musikerne i alle aldre med tryggheten som hjalp dem å skinne. Takk til Linda og Karethe for en super idé og story, for filming, øving og gjennomføring. For ekstra arbeid og innsats med dans, koreografi, terp og trening. Takk til Julenussen, til Petter og Kim på lyd og lys. Og tusen takk til alle dere som kom og så stjernene våre skinne.

I år, som i fjor, vil det dryppe små julegaverepriser (videoer) av det aller meste som skjedde på scenen i kveld, på skolens hjemmeside og facebookside. Følg med, lik og del 😉

GOD JUL!