Hadde aldri hjemlengsel

Vi har sendt ut noen henvendelser til tidligere elever og deres familier, for å sjekke hvordan de har det nå som de er vel hjemme i Norge igjen. Hva tenker de om skolen vår? Hva savner de fra Spania, og hva er bedre i Norge? Første jenta vi snakket med, Marina Hatløy, kom fra Bergen og gikk 7. trinn hos oss i fjor. Nå er hun ungdomsskoleelev, straks tenåring, og bor i Ålesund sentrum.

Marina gikk på Den Norske skolen Málaga i ett år, og bodde i Benalmádena i gangavstand til skolen, sammen med sin mor, far og den elskede hunden sin Chichi. Der trivdes hun godt og ønsker seg tilbake.

Hvorfor valgte dere Den Norske Skolen, Malaga tror du?

-Selv tror jeg at familien min valgte DNS Malaga fordi det er en plass med godt rykte og mange fornøyde elever og lærere. Det står også på nettsiden til skolen at de bruker moderne læringsmetoder og verktøy, og det gjør de!

Hadde du hjemlengsel?

Jeg hadde faktisk ikke hjemlengsel når jeg bodde i Spania. Jeg hadde gode venner både i klassen og ellers på skolen, så det gjorde det ganske enkelt å glemme det jeg hadde dratt fra.

Hva husker du best fra skolehverdagen her?

-Fra skolehverdagen husker jeg kanskje aller best kroppsøvingen og hyggelige lærere som var enkelt å snakke med om det var noe.

Hva mener du er de største forskjellene på DNS Malaga og din skole iNorge?

-Jeg tror de største forskjellene fra skolehverdagen i Spania og i Norge er at alle elevene kommer fra forskjellige plasser i Norge og verden. Det er med andre ord en ganske internasjonal, norsk skole. Den andre forskjellen jeg la ganske godt merke til, er at elevene har kroppsøving ute uansett vær og forhold.

Marina utenfor skolebygningen i Ålesund. Der har hun fortsatt med spansk, og gjør det veldig bra etter oppholdet i Spania.

Hva synes du er likt?

Jeg vet ikke om det er så mange likheter, for DNS Malaga er noe for seg selv. Det er en unik skole, men den største likheten er vel at alle snakker norsk og følger norsk læreplan.

Er det noe du har lært, som dine venner som bare har bodd i Norge ikke forstår?

Jeg tror kanskje jeg har lært mer om klimaendringer og språk. Du lærer bedre et språk når du er omringet av f.eks spansktalende folk.

Er det noe du føler du har mistet ved å være borte fra miljøet ditt i Norge?

-Jeg mistet kontakt med noen av vennene mine fra Bergen, men fikk mange nye i Spania. -Hvem vet? Noen kan kanskje bli vennene mine for livet?

Fortell noe fra hverdagen din i Spania. Hva gjorde du på fritiden?

-Hverdagen min i Spania var ikke så veldig annerledes fra den i Norge. Kort sakt stå opp, gå på skole, spise middag og gjøre noen lekser. Den største forskjellen er at jeg gikk og badet i bassenget på ettermiddagene om sommeren. En gang i uken var jeg i en stall og red på hest. Jeg føler at jeg lærte meg veldig mye spansk gjennom å prøve å snakke med de som jobbet der.

Savner du skolen og Spania?

Jeg savner både Spania og DNS, og håper på å komme tilbake. Kanskje gå ut tiende klasse der? Det hadde hvert supert!